Cumhurbaşkanı Erdoğan:  Adaleti kaybettiğimizde her şeyi kaybederiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaleti kaybettiğimizde her şeyi kaybederiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Yargıtay'ın 150. Yılı Sempozyumu'na ve Yeni Yargıtay Binası Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Afrin'de öldürülen terörist sayısının 2878 olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Erdoğan, ‘Yüksek yargı camiamızın kıymetli mensupları, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ülkemizin adliye mahkemelerinde verilen hükümler konusundaki son inceleme mercii olan Yargıtayımızın 150. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum. Yargıtayımız Osmanlı döneminde 6 Mart 1898 yılında kurulan Divan-ı Ahkam-ı Adliye ile devreye girmiştir. Türkiye tarihinde ilk defa yargı kurumlarının darbecilere karşı açık ve net duruşu ile karşılaşmıştır. Geçmişte darbe dönemlerinde iyi sınav veremeyen yargı camiamızın 15 Temmuz’da gösterdiği cesaret ve dirayet takdire şayandır. Terör örgütünün üzerinde en çok çalıştığı kurum olmasına rağmen yargı mensuplarımızın başarısı adalet teşkilatımızın içine sızmış 4 bin civarındaki terör örgütü üyesi hakim ve savcının tasfiyesine rağmen gerçekleşmiştir. Bir kez daha şükranlarımı sunuyorum’  dedi.

Yasama organını çıkardığı kanunları adeta ete kemiğe büründüren yargı organlarımızın başarısı ülkemizin en önemli kazancıdır. Adaletin tıkandığı bir yerde diğer erklerin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi mümkün değildir. Bugün tüm mahkeme salonlarında yer alan adalet mülkün temelidir sözü devletin ancak adalet üzere ayakta kalabileceğini ifade eder. Genel başkanı olduğum partinin ismini ararken çok araştırdık, çok düşündük ve sonunda Adalet ve Kalkınma Partisi adını verdik. 81 vilayette bunu gerçekleştirdik. Bilimsel yaptık.

‘TARİHTE HEP BİR ADALET ARAYIŞI OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ’

Tarihte hep bir adalet arayışı olduğunu görüyoruz. Adalet herkese hakkını vermektir. Hakkı vermekle gasp etmek arasındaki denge öylesine hassastır ki bunu sağlamak için çok çalışmak gerekir.

Hz. Mevlana’ya göre ağaçlara su vermek adalet iken, dikene su vermek adaletsizliktir diyor. Her su emen kökü suladığınızda adil davranmış olmuyor adaletin ruhuna aykırı hareket ediyorsunuz demektir.

"ADALETİ KAYBETTİĞİMİZDE HER ŞEYİ KAYBEDERİZ"

Adaleti kaybettiğimizde her şeyimizi kaybedeceğimizi bilmek zorundayız. Bugün dünyada insanların en çok eziyet çektiği yerlere baktığımızda adalet mekanizmalarının işlemediğini görürüz. Bu meselenin ırkla, renkle, refah düzeyiyle ilgisi yoktur. 

Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesine bağlı şekilde ülke yönetimini devraldık. En önemli hukuk reformlarını geçtiğimiz 15 yılda gerçekleştirdik. Yargıda yepyeni bir dönemi başlattık. Ülkemizin dört bir yanında 235 adalet sarayını hizmete sokarak yargı binalarımızı izbe mekanlardan biz kurtardık. 

BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDETİYORUZ


Şu anda maruz kaldığımız saldırılara bakılırsa demokrasi ve güvenlik arasındaki dengeyi bu kadar iyi kurabilen başka bir ülke var mıdır bilemiyorum. Bedelini de PYD/YPG/DEAŞ'a çok ağır şekilde ödetiyoruz. Öyle ki biz darbe girişimini engellerken bile hukuktan taviz vermemiş bir ülkeyiz. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNCE BİNALİ YILDIRIM KONUŞMUŞTU

16 YILDIR ADALETİN TECELLESİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Yargıtayın 150. Yılı Sempozyumu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Yöneticiler olarak bizlerin gerek kanun yaparken gerek uygularken en başta gözetmemiz gereken adaletttir.16 yıldır adaletin tecellisi için çalışıyoruz. " dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Yargıtayın 150. Yılı Sempozyumu'ndaki konuşmasında, "Yöneticiler olarak bizlerin gerek kanun yaparken gerek uygularken en başta gözetmemiz gereken adaletttir.16 yıldır adaletin tecellisi için çalışıyoruz. Yargıda örgütlenen FETÖ'nün hukuku nasıl katlettiğine şahit olduk. FETÖ'nün yargı sistemimize açtığı tahribat bugün çok daha iyi anlaşılıyor. Yargı, 15 Temmuz gecesi büyük bir iş başardı. Hukuka ve demokratik düzene sahip çıkan Yargı kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Darbeci anlayış 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ile artık tarih olmuştur. Darbecileri cesaretlendiren hukuk anlayışı artık yok olmuştur. Mehmetçiklerimiz Afrin'de adeta destan yazıyorlar. Şehit Polis Fethi Sekin ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum." ifadelerine yer verdi.