‘Davet etsinler küresel komployu Cumhurbaşkanı’mıza anlatayım’

‘Davet etsinler küresel komployu Cumhurbaşkanı’mıza anlatayım’

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanlığının ya da devletin kapısını kimseye kapayamazlar. Davet etsinler, anayasanın arkasındaki küresel komployu Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakana olduğu gibi açıklamaya hazırız" dedi.

Düzce Barosu tarafından Düzce’nin Akçakoca İlçesi’nde otelde düzenlenen konferansta konuşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, 16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliği teklifi ile Türkiye’nin küresel kuklacıların alet çantası olmasının planlandığını söyledi.

Feyzioğlu, “Şöyle bir cumhurbaşkanlığı kararnamesinin çıkmasına hiçbir engel yok; aşağıda isimleri yazılı olan şehirlerin polis, jandarma, eğitim ve maden faaliyetlerinin yerinden yönetim ilkesine göre düzenlenmesi ve işletilmesi için bir kamu tüzel kişiliği kurulmuştur. Tek bir imzayla böyle bir kararname çıkabilir. Anayasanın sayın cumhurbaşkanı için yazılmamış olduğunu söylüyorum. Şimdi söyleyeceğime dikkat buyurun. Bu anayasa, onlarca yıl görev yapması planlanan kimse onun için yazılmıştır. Çünkü iki dönem sınırı diye bir dönem yoktur, yalandır. Buyursunlar gelsinler, iki dönem sınırı vardırı ispatlasınlar” dedi.