Davutoğlu 'gizli Cemaatçi' mi?

Davutoğlu 'gizli Cemaatçi' mi?

YURT Gazetesi yazarı Süleyman Kılıç, Davutoğlu dün Beştepe'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye gitmeden Ankra kulislerinde neler konuşulduğunu yazmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la dün akşam 1 saat 40 dakika süren görüşmesinin ardından 22 Mayıs'ta gidilecek olağanüstü kongreyle AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevlerini bırakacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonra açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu konuşmasında tam olarak neden görevi bıraktığını, neler yaşandığını açıklamazken, üstü kapalı olarak sitemlerini de dile getirmeyi ihmal etmedi.

DAVUTOĞLU NEDEN GÖREVİ BIRAKTI-BIRAKTIRILDI!


YURT Gazetesi yazarı Süleyman Kılıç, Davutoğlu dün Beştepe'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye gitmeden Ankra kulislerinde neler konuşulduğunu yazdı. Kılıç'ın yazısının ilgili bölümü ise şöyle:

Bu satırların kaleme alındığı saatte, henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan-Başbakan Ahmet Davutoğlu görüşmesi başlamamıştı.

Ankara’daki soru şu idi, “Erdoğan istifasını isteyecek mi? Davutoğlu kabul edecek mi?” Soru tek, cevap muhtelif idi.

Ancak kesin olan cevap Erdoğan’ın eski danışmanı, bakanı ve başbakanı Davutoğlu ile ipleri tamamen kopardığıydı.

‘Pandora’nın Kutusu’
sonuna kadar açılmış, ihtilaf bütün çıplaklığı ile ortaya çıkmıştır.

Hem de ne ihtilaf, derin mi derin.

Yaygın kanaat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kesinlikle Ahmet Davutoğlu’nu gözden çıkardığıdır.

Tartışılan hesaplaşmanın ‘hangi sahada ve hangi silahlarla’ olacağıdır.

Düellonun nerede olacağıdır.

Peki, Erdoğan niye çok kızdı? Kızgınlığından, Davutoğlu ve çevresi için ‘gizli cemaatçi’ dedi mi? Ve “Ancak dere geçerken, at değiştirilmez” dedi mi? Kulislere yansıyan, Erdoğan’ın AB üyeliği için ele alınan 72 maddenin ‘şirket el koymalarına ve FETÖ üyesi suçlamasıyla yargılanmasının’ önünü kesecek unsurlar içermesi.

Dün Saray’a giden bazı AKP yöneticilerinin, ‘ihtilaf Davutoğlu’nun etrafındaki bazı danışmanları tarafından  büyütülüyor’ değerlendirmesine, Erdoğan’ın katılmadığı yönünde.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ