Davutoğlu ile program yapan gazeteciler, kimin talimatıyla işten çıkarıldı?

Davutoğlu ile program yapan gazeteciler, kimin talimatıyla işten çıkarıldı?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, eski Başbakan Davutoğlu ile program yapan Yavuz Oğan, Akif Beki ve İsmail Saymaz’ın RS FM’deki işine son verilmesinin Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla gerçekleştiğini söyledi.

İYİ Parti Basın Yayın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Davutoğlu ile program yaptığı için Rus Radyosu’ndaki işlerine son verilen gazeteciler Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki ile ilgili Günboyu Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu. Rus medyasının dünyadaki basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye ile komşu olduğunu vurgulayan Çıray, “Çok sürpriz olarak görmüyorum. Kararın Putin’den habersiz alınabileceğini sanmıyorum” dedi.

İşte Çıray’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

  • Sputnik, Rus medyasının yayın organlarından ve dünyadaki basın özgürlüğü sıralamasında alt sıralarda, komşuyuz. Çok sürpriz olarak görmüyorum. SETA’nın yaptığı raporlamadan, adeta andıçtan sonra ne yazık ki beklenen bir durumdu. Burada asıl yasaklananlar gazeteciler değil, milletin kendisidir. Engellen şey milletin haber alma özgürlüğüdür. Medya özgürlüğü yönetenlere değil yönetilenlere lazımdır. Milletimiz bir kez daha cezalandırılmıştır.

“DAVUTOĞLU’NU KONUŞTURMAK İSTEYENLERE GÖZDAĞI'

  • Davutoğlu’nun bir siyasi parti kurma hazırlığında olduğunu billiyoruz. Onun mesajlarını halka ulaştıranlara verilen cezalar bunlar. Bundan sonra onun mesajlarını halka ulaştırmak isteyenlere de bir ders, bir örnek ortaya koydular. Benim Davutoğlu ile hiçbir siyasi ortak yanım, görüşüm yok. Ancak fikir özgürlüğü, dünya görüşlerini paylaşmadığımız insanların da konuşma hakkını savunmaktır.

'PUTİN’DEN HABERSİZ OLAMAZ'

  • Türkiye uzun süredir hukuku açısından ya dışarıdan gelen talimatlarla, ya da dışarıdaki bazı ülkelerle kişisel dostluklarla yeni bir hukuk ihsas ediyor. Amerikalıların talimatıyla papazı bırakıyor, muhtemelen SETA raporu sonucunda birtakım imalarla, Putin de böyle karar verdi. Putin’den habersiz yapılabileceğini sanmıyorum. Bu da şunu gösteriyor, demokrasi olmayan ülkelerde hukuk talimatla ilerleyen bir format halini almıştır. Toplum için acı bir durum. Bu şartlarda toplum kendini güvende hissedemez. Çünkü hukuk toplumun haklarını, adaletini korumak için vardır. Bu eğer yöneticilerinin iki dudağının arasına girmişse, hiçbirimiz güvende değiliz.