Davutoğlu'nun katıldığı program hakkında CHP'den açıklama

Davutoğlu'nun katıldığı program hakkında CHP'den açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü ve Faik Öztrak, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı programın ardından röportajı yapan gazetecilerin işlerine son verilmesine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP GEnel Merkezi'de basın toplantısı düzenledi.

Öztrak şunları söyledi:

İktidarın kendisini eleştirenleri susturmaya çalıştığına dikkat çeken Öztrak, gazetecileri fişleyen SETA raporuna değindi. SETA raporunun bir utanç belgesi olduğunu savunan Öztrak, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir radyo programına katıldığını belirterek, "Röportajı yapan gazetecilerin radyodaki programı jet hızıyla yayından kaldırıldı. Gazeteciler işinden oldu. Çalıştığı radyoyu eleştiren bir başka gazeteci de radyo ile yollarını ayırdı. Saray, eski Başbakan'ın eleştirilerine daha tahammülü yok. RS FM Rusya'nın Sesi Radyosu'nda yaşananlar, Türk ve Rus sarayları arasındaki şahsi dostlukların ulaştığı seviyenin ve basın özgürlüğü konusundaki ortak anlayışlarının en büyük örneklerinden birisi oldu. İktidar kendi içindeki çatlamanın hızlanmasından korkuyor. Korku arttıkça da kendisine muhalefet edenler üzerindeki baskısını artırıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı için kullandığı ‘'Halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir” ifadelere tepki gösteren Öztrak, "İktidar partisi ne yapacak takip edeğiz. Ancak bizi asıl merak ettiğimiz iktidarın küçük ortağının bu sözleri için ne diyeceğidir." diye konuştu.