Denizli'nin Mollası İzmir'de demokratlık oynuyor: İçkili mekanları tartışmak gericiliktir

Denizli'nin Mollası İzmir'de demokratlık oynuyor: İçkili mekanları tartışmak gericiliktir

Denizli’de belediye başkanı olduğu dönemde alkollü mekanları şehir dışına süren AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, bugün "21. Yüzyılın Türkiye'sinde içkili mekanları tartışmak gericilik ve yobazlıktır" dedi.

AKP'nin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Nihat Zeybekci, İzmir halkının AKP'nin kazanması halinde yaşam tarzını ve özgürlüklerini kaybetmek gibi bir kaygısı olmadığını savundu.

BBC Türkçe'nin haberine göre; iki dönem belediye başkanlığı yaptığı Denizli'de içkili mekanların ruhsatını bizzat kendisinin verdiğini söyleyen Zeybekci, "21. Yüzyılın Türkiye'sinde içkili mekanları tartışmak gericilik ve yobazlıktır" dedi.

İzmir'de genç işsizliğinin çok yüksek olduğunu söyleyen Zeybekçi, İzmir'de yetişen gençlerin iş bulmak için başka kentlere göç ettiklerini belirtti.

DENİZLİ'DEKİ ALKOLLÜ MEKANLARI ŞEHİR DIŞINDA SÜRMÜŞTÜ

Zeybekci’nin AKP’den iki dönem üst üste Denizli Belediye Başkanı olduğu ve istifa ederek milletvekilliğine geçtiği 2004-2011 döneminde belediye kentte tek bir içki ruhsatı vermemişti. İçişleri Bakanlığı’nın 2005 tarihli yönetmeliği bahane edilerek 54 mekanın içki ruhsatı iptal edilmişti. İçki servisi yapmak isteyen lokallere taşınmaları için 2005 yılında Denizli’nin bakanlık yönetmeliği uyarınca ‘içkili alan’ı ilan edilen tabakhane adres gösterilmişti. Zeybekci o dönem gelen eleştirilere ise şu yanıtı vermişti:

“Tabakhane alkollü yerlerin bir arada toplanması için en ideal yerdir. Partimiz AKP diye insanlar bizim alkole karşı olduğumuzu düşünmesin. Tabakhane bölgesinde daha modern ve çağdaş ortamda alkollü mekânlar hizmet verecek.”

Denizli’de halen sadece bazı AVM’lerde ve az sayıda lokalde içki satışı ve servisi yapılabiliyor.