Devlet Bahçeli'yi zora sokacak hamle!

Devlet Bahçeli'yi zora sokacak hamle!

MHP'de olağanüstü tüzük kurultayı Saray'ın devreye girmesiyle TOMA ve polis barikatlarıyla engellendi.

543 delege 15 Ocak'ta MHP Genel Merkezi'ne “kurultay toplansın” diye imza verdi. Ancak imza toplama sürecinde çekimser kalan 205 delege daha Esenboğa Havalimanı yolunda muhaliflerin saflarına geçti.

Böylece MHP'de değişim isteyen delege sayısı dört ayda 748'e yükseldi. Toplam 1211 delegesi bulunan MHP'de, Genel Merkez ve Devlet Bahçeli’nin yanında 463 delege kaldı. Bu delegelerden bir bölümünün de kongre yapılması durumunda saf değiştireceği belirtiliyor.

DEVLET BAHÇELİ ZORDA

Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan ve Koray Aydın yaşanan tüm hukuksuzluğa karşın 20 bin kişiyi alana toplayarak MHP yönetimine karşın psikolojik üstünlüğü ele geçirdi. Büyük Anadolu Oteli'nin yolu Büyükşehir Belediyesi'nin beton, Çevik Kuvvet'in ise demir bariyerleri ile kapatıldı. Alana çağırılan notere 748 büyük kurultay delegesi imza verdi ve muhaliflerin safında olduğunu tescil etti..

DEĞİŞİM KAÇINILMAZ

Parti içi muhalefet Adalet Bakanı başta olmak üzere AKP iktidarının yargıya yaptığını iddia ettikleri baskıya rağmen MHP'de değişim isteyen 748 delegenin Ankara'ya gelmesini, “Artık mızrak çuvala sığmıyor” şeklinde değerlendirdi. Bahçeli'nin 19 yıldır Genel Başkanlık yaptığı MHP'de tüm gözler bu ay içerisinde Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin vereceği karara kilitlendi. Yargıtay'ın “onama” yönünde karar vermesi halinde Pazar günü yapılması engellenen tüzük kurultayı Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

HERKES ORADAYDI


Pazar günü polis marifetiyle yapılmasına izin verilmeyen tüzük kurultayına beklenenin çok üstünde bir katılım oldu. Akşener, Oğan, Özdağ ve Aydın'la beraber yıllarca Bahçeli'nin en yakınında olan eski milletvekillerinin hareket etmesi manidar karşılandı.

Bahçeli'nin Meclis Grup Başkanvekili yaptığı Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Balıkesir milletvekili İsmail Ok, MYK üyesi yaptığı eski Ankara milletvekili Mustafa Erdem, eski Osmaniye milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, eski Isparta milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, eski Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, eski Aydın milletvekili Ali Uzunırmak, eski Hatay milletvekili Şefik Çirkin gibi birçok eski milletvekili alana gelip muhaliflere destek verdi.

KAPTANOĞLU KALDI

Geçtiğimiz günlerde Meral Akşener lehine Genel Başkanlık yarışından çekilen Alparslan Türkeş'in eski Genel Sekreter Yardımcısı ve doktoru Selim Kaptanoğlu da ekibiyle birlikte alandaydı. Kaptanoğlu Akşener ayrılana kadar alanda kaldı. MHP’nin önemli figürlerinden Yılma Durak, Türkmen Onur ve Ozan Arif gibi isimler de Bahçeli’ye bayrak açtı.

Muhalif kanat, Türkiye'nin dört bir yanından kurultaya gelmek için partili ve ülkücülerin akın akın Ankara'ya geldiğini belirterek, “Birçok dava arkadaşımızı da ‘polis kongre salonuna girmemize izin vermeyecek. Yargıtay kararı açıklanana kadar Ankara'ya gelmeyin' diye uyarmak zorunda kaldık. Bu selin önünde artık durulamaz” dediler.(Sözcü)