DP: Biz jön aramıyoruz

DP: Biz jön aramıyoruz

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Demokrat Parti’ye (DP) yeşil ışık yaktığına ilişkin iddialara DP’den yanıt geldi. DP Genel Sekreteri Ertan Küçükay, Yurt Gazetesi’ne konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Biz jön aramıyoruz. Bizim artist arayışımız yok” diye konuştu.

Demokrat Parti’den Feyzioğlu iddialarına ilişkin zehir zemberek açıklamalar geldi. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal bu konuda bir açıklama yapma gereği duymadığını belirtirken, DP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Ertan Küçükay, “Biz jön falan aramıyoruz, bizim artist arayışımız yok” derken, iddiada adı geçen Hüsamettin Cindoruk için de, “Partiyi bırakıp gitmiş, buraya birini tayin edecek. Etse etse ancak Vatan Partisi’ne birini tayin edebilir” diye konuştu.

‘Gündemimizde Feyzioğlu yok’

Küçükay, parti olarak, Türkiye’de tekabül ettikleri yerin belli olduğunu söyleyerek, “Biz merkez sağ bir partiyiz, bizim partimizin genel başkanlık koltuğu, Adnan Menderes’in oturduğu koltuktur, Süleyman Demirel’in oturduğu koltuktur, tabi Celal Bayar kurucu genel başkanı. Adnan Menderes’in, Süleyman Demirel’in felsefesiyle yetişmemiş, onun inançlarını paylaşmayan kişilere bu koltuk açık değildir, bu yol kapalıdır. Sayın Feyzioğlu’nun tekabül ettiği yer bellidir Türk siyasetinde. Bizim gündemimizde Feyzioğlu diye bir vaka yoktur. Demokrat Parti’nin şu anda bir genel başkanı var; genç, pırıl pırıl. Feyzioğlu değil, yüzlerce Feyzioğlu’na bedel olabilecek düzgün karakterli, namuslu, Türk siyasetinin geleceğinde var olabilecek bir siyasetçi olarak yoluna devam ediyor. Biz de kendisine inanıyoruz, güveniyoruz, onunla beraberiz. Kurucu felsefemize uygun olarak bir mücadele veriyoruz” diye konuştu.

Kelin merhemi olsa başına çalar

DP eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk tarafından Feyzioğlu’nun önerildiği iddialarını eleştiren Küçükay, “Hüsamettin Bey’in bu işlerle ilgisi alakası olduğunu zannetmiyorum. Ama şunu da söyleyebilirim; kelin merhemi olsa başına çalar derler. Hüsamettin Bey 2011 kongresinde partinin genel başkanıyken, partisinin il kongresine katılamadı, salona gelemedi ve partiyi MHP kökenli Namık Kemal Zeybek’e teslim etti. Parti bir sürü sıkıntıya girdi bu süreçte, biz tekrar bir kongre ile Namık Kemal Zeybek’in elinden partiyi aldık ve misyonumuza uygun şekilde yolumuza devam ediyoruz. Kendisi partiyi bırakıp gitmiş, buraya birini tayin edecek. Etse etse ancak Vatan Partisi’ne birini tayin edebilir. Çünkü Hüsamettin Bey son süreçte Vatan Parti camiasıyla bir takım konferanslar yapıyor yurt genelinde, Anayasa ile ilgili. Demokrat Parti ile çok fazla bir bağı yoktur son dönemde” dedi.

Marabasıyla satılık bir köy değil

Küçükay, Feyzioğlu’na dair şunları söyledi: “Sayın Feyzioğlu, CHP geleneğinden gelen sosyal demokrat birisi olmalı. Biz jön falan aramıyoruz, bizim artist arayışımız yok. Biz geleneği olan, misyonu olan, bu ülkede taş üzerinde taş varsa, onlarda izi olan, emeği olan bir gelenekten geliyoruz. Demokrat Parti, marabasıyla satılık bir köy değildir. Demokrat Parti’de nasıl genel başkan olacağı, nasıl lider olacağı bellidir. Haberden dolayı, Sayın Feyzioğlu’nun bizden önce açıklama yapmasını beklerdim. Ama herhalde reklamın iyisi kötüsü olmaz diye havaya giriyor. Ama aslı astarı yok böyle bir hadisenin. Türk siyasetinde Feyzioğlu gibi bir ihtiyaç hasıl olduğunu da zannetmiyorum”.

Siyaset macerası nasıl başladı?

CHP Parti Meclisi Üyesi Metin Feyzioğlu Barolar Birliği Başkanı olmak için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan izin istedi. İddiaya göre gönlünde yatan aslan CHP Genel Başkanlığı idi. Yine iddiaya göre Metin Feyzioğlu, 7 Haziran’da milletvekili adayı olmak istedi. Ancak, Kılıçdaroğlu bu isteğini net bir şekilde dile getiremeyen Feyzioğlu’nun bu dolaylı talebini duymazdan geldi. Feyzioğlu, 1 Kasım seçimleri öncesi bu talebini daha net ortaya koydu. Buna karşılık Yozgat’tan aday olması yönündeki eğilim üzerine bu isteğini resmiyete dökemedi.

CHP’den umudunu kaybeden Feyzioğlu’nun ismi önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile anıldı.
Hemşehrisi Abdullah Gül’ün yeni parti çalışmalarına şimdilik sıcak bakmaması üzerine kendisini ziyarete gelen DP Bursa eski İl Başkanı ve bazı DP kökenli Milletvekilleri ile DYP Eski Genel Başkanı, TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un Metin Feyzioğlu’nu DP’nin başına getirme planları yaptığı öne sürüldü.