DSP yönetiminden istifa… Cumhur İttifakı yaklaşımı istifaları getirdi…

DSP yönetiminden istifa… Cumhur İttifakı yaklaşımı istifaları getirdi…

DSP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bilensoy ve Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Üşenmez, “Genel Başkan Önder Aksakal’ın Cumhur İttifakının izlediği yöntem ve görüşleri benimsemesi kabul edilemez bir durum yaratmıştır” açıklamasını yaparak istifa ettiler.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bilensoy ve Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Üşenmez, ““DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın Demokratik Sol Kültürle bağdaşmayan söylem ve açıklamalar da bulunması, Cumhur İttifakının izlediği yöntem ve görüşleri benimsemesi kabul edilemez bir durum yaratmıştır” açıklamasını yaparak parti yönetim görevlerinden istifa etti.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bilensoy ve Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Üşenmez, partideki görevlerinden istifa ettiklerini yazılı açıklama duyurdu. Bilensoy ve Üşenmez, partiden istifa etme gerekçelerine ilişkin şunları belirttiler:

"CUMHUR İTTİFAKININ İZLEDİĞİ YÖNTEM VE GÖRÜŞLERİ BENİMSEMESİ KABUL EDİLEMEZ"

“DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın ülke sorunlarının giderilmesi için yöntem üreteceğine, çeşitli medya kanallarında tamamen bireysel ve şahsi menfaate dayalı, Demokratik Sol Kültürle bağdaşmayan söylem ve açıklamalar da bulunması, Cumhur ittifakının izlediği yöntem ve görüşleri benimsemesi kabul edilemez bir durum yaratmıştır. Söz konusu bu durum DSP’nin kurumsal kimliğine ve bugüne kadar ki fiili ve teorik uygulamalarına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Cumhuriyet değerlerine, Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in öğretisi Demokratik Sol Kültüre ve ülke menfaatlerine ters düşmüş, toplum nezdinde ve kamuoyunda DSP'nin yanlış algılanmasına neden olmuştur.

Yaşanan bu süreç de Genel Başkan Önder Aksakal ile aramızda oluşan derin anlayış farklılığımız mevcut görevlerimizi sürdürebilmemizi olanaksız kılmış, bu görevlerden istifa etmemiz için yeterli sebep oluşturmuştur. İstifa kararımızın oluşan sorgulama ve çözüm bulma sürecine katkı sağlayacağına olan inancımızla; DSP çatısı altında tanıdığımız ve birlikte çalışmaktan onur duyduğumuz tüm Başkanlık Kurulu Üyesi arkadaşlarımıza, bu İlkeleri yaşatan ve paylaşan tüm Demokratik Solculara teşekkür etmeyi bir borç ve görev biliyoruz. Demokratik Sol mücadelemiz, Parti Meclisi üyesi olarak, nefesimizin yettiği yere kadar devam edecektir. Siyaset ilke ve doğrultu tutarlılığı gerektirir.”

whatsapp-image-2021-04-28-at-20-47-55.jpeg