Edremit Avrupa’da tanıtılacak

Edremit Avrupa’da tanıtılacak

Edremit Belediyesi ve ilçenin güzellikleri Avrupa’da tanıtılacak. Yurt dışında yaşayan ve Kanal Avrupa televizyonu temsilcisi İbrahim Ergül, ilçeyi ziyaret ederek Özel kalem Müdürü ve Belediye Sözcüsü Tayfun Canlı ile ilçeye dair bir röportaj gerçekleştirdi.

Edremit Belediyesi Özel Kalem Müdürü Tayfun Canlı Avrupa’da yaşayan Türkler tarafından yakından takip edilen TV kanallarında çıkacak ilçenin tanıtımına yönelik hazırladığı programda Edremit için bir röportaj gerçekleştirdi. Avrupa’da yaşayan gazeteci ve televizyoncu İbrahim Ergül’ün sorularını yanıtlayan Özel Kalem Müdürü ve Belediye Sözcüsü Canlı, Edremit’in kültürel değerlerini taşıyan etnografya müzesini gezdirdi,  ilçenin tarihi, ve doğal güzelliklerini anlattı.

Canlı yaptığı açıklamada; “İçinde bulunduğumuz ortam Edremit Belediyesi’nin Sıdıka Erke Etnografya Müzesi. Etnografya müzesi, Edremit Belediyesi’ne bağlı bir müze.  Burada misafirlerimizi ağırlıyoruz. Dışarıdan gelen turistlere bu müzeyi tanıtıyoruz. Edremit’in tarihini tanıtıyoruz. Sizler de hoş geldiniz. Almanya’da, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız yıl içinde Kaz Dağları, Altınoluk, Akçay, Zeytinli gibi mahallelerimizi ziyarete geliyorlar, burada konaklıyorlar. Bu sene pandemiden dolayı talep az olsa da ilgi yine de vardı. Önümüzdeki yıllarda pandemi süreci sona erdiğinde doğa ve tarih sevdalılarını bekliyoruz. Edremit Zeus’un doğduğu, Kaz Dağları’nın eteklerinde yeşiliyle mavisiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölgemiz.” dedi.

Edremit’in Almanya’daki kardeş kenti Kamp- Lintfort ile ilişkileri anlatan Canlı, “Kamp-Linfort önceki senelerde de bir kardeş şehrimizdi. 2019 yılında Selman Hasan Arslan başkanımızın seçilmesiyle birlikte, Kamp-Linfort ile ilişkilerimiz güçlenerek devam etti. Kardeş şehir projemiz kapsamında şehirlerimize karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmeyi planlamıştık. Ama pandemi sürecinden dolayı bu planladığımız karşılıklı ziyareti gerçekleştiremedik. Pandemiden süreci sonrası planlandığımız çalışmalarımızı kardeş şehrimizle birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.

Turizm ile ilgili soruları da yanıtlayan Canlı, “Edremit’in kışın nüfusu 150 bin  dolayısıyla belediye 150 bin nüfusa göre bütçesini planlamaktadır. Ancak Edremit’in yaz nüfusu 1 milyonu aşmaktadır, bu sene pandemi süreci nedeniyle yaz nüfusu 700 binleri aşmasa da önümüzdeki senelerde yine milyonun üzerine çıkmasını planlamaktayız. Pandemi nedeniyle Edremit’te hijyen hususlarıyla ilgili sıkı bir denetim ve hijyen çalışmaları yürütmekteyiz. Bu çalışmalarımız da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.” dedi.

Avrupa’da yaşayan Türkler’e Edremitliler’in selamını gönderen Canlı, “Avrupa’da ve Batı Trakya’da yaşayan Türkler, yüzlerini bize dönmüş kardeşlerimiz. Onlara her zaman kucağımızı açıyoruz. Onlar bizim için değer, bizim kardeşlerimizdir. Onlara her zaman kucağımızı açıyoruz. Pandemi süreci sona erdikten sonra kendilerini bölgemizde ağırlamaktan şeref ve mutluluk duyarız, kendilerini bölgemize geldiklerinde belediyemiz de ağırlamaktan da onur duyarız. Çok selam ve saygılarımı iletiyorum. Hürmetler sunuyorum.” dedi.

Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi Sorumlusu Cumhur Dokur da Edremit’in geçmişten günümüze tarihi ile ilgili bilgiler verdi. Dokur; Müze ile birlikte Atatürk Kültür Evi, Muzaffer Akpınar Kültür Evi gibi alanlarda ilçenin tarihi dokusunun anlatıldığını, hizmete açılma aşamasında olan ünlü şair ve yazar Sabahattin Ali’nin yaşadığı ve adının verildiği ev ve belediyeye kazandırılan Sağdıçlar Anı Evi’nin ilçenin tarihi mirasını gelecek kuşaklara aktaracak önemli yerlerden olacağını ifade etti.