'Ekrem İmamoğlu kazanmıştır'

'Ekrem İmamoğlu kazanmıştır'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, "İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı açıktır. AKP belediyeyi gasp etme girişimlerine bir an önce son vermelidir." dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, ülkenin yoğun gündemi olmasına rağmen, TBMM'nin yaklaşık 2 aydır çalışmalarına ara vermesinin, Meclisi önemsizleştirme amacı taşıdığını kaydetti.

Konuşmasına sürmekte olan işçi direnişlerini selamlayarak başlayan Erkan Baş , 20 yıl önce bir faşist tarafından öldürülen komünist tekstil işçisi Hüseyin Duman’ı da andı.

Erkan Baş'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Meclis neredeyse iki aydır yerel seçimler dolayısıyla çalışamaz haldedir. Türkiye'de halkın iradesi çalışamaz hale getirildi. AKP'nin seçimlerde sergilediği organize kötülüğün Meclis'te açıkça tartışılması gerekiyor ancak bu tartışma halktan kaçırılıyor. Bu durumu protesto ediyor ve halkın iradesinin önemli bir yansıması olan TBMM’nin çalışmalarına dönmesi gerektiğini söylüyoruz.

'EKREM İMAMOĞLU KAZANMIŞTIR'

İstanbul seçimlerini iptal etmek için seçimden önce işledikleri suçları, sahte seçmen kayıtlarını, muhalefet yapmış gibi belgelemeye çalışıyorlar. Erdoğan yaptığı bir seçim değerlendirmesinde ‘Kendimizi millete iyi anlatamadık’ dedi. Aksine millet sizi çok iyi anladı. Anladı ve yetti artık dedi. Bu bezirgan saItanatına dur artık dedi. AKP tüm suç şebekesini beslediği rant kaynaklarını kaybedeceğini ve iktidardan düşüşünün başladığını bildiği için İstanbul'da belediyeyi gasp etmeye çalışıyor. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı açıktır. AKP belediyeyi gasp etme girişimlerine bir an önce son vermelidir."