Ekrem İmamoğlu'ndan 'seçim duası'

Ekrem İmamoğlu'ndan 'seçim duası'

Seçim çalışmaları kapsamında Beykoz'da bulunan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Hz.Yuşa Türbesi'ne giderek dua etti.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, bugünkü seçim turuna Beykoz bulunan Hz.Yuşa Türbesi'nde dua ederek başladı. İmamoğlu ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada ''İstanbul'un 3 buçuk aydır ara yollarına, sokaklarına, mahallelerine her yere gittik diyebilirim. Gördük ki insanların gerçekten kalbi kırık ve birbirleriyle konuşmuyorlar. Neredeyse soğuk bir kalbe dönmüş gibi siyasi kararlarından dolayı ya da günümüzün koşulları insanların tavırları gerçekten kalpler kırık. Çok sıkıntılar birikmiş onu gördük. Bunları tamir etmek lazım. Umut çok önemli. İnsanlara tekrar umut vermek, 16 milyon halkımız, insanımız mutlu bir şekilde geleceğe bakması gerekiyor. En büyük duam da bu olmuştur." dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmalarına bugün Beykoz’daki Hz. Yuşa Türbesi’nde başladı. İmamoğlu’na, CHP Beykoz Belediye başkan adayı Coşkun Tosun da eşlik etti. İmamoğlu ve beraberindeki heyet türbede dualar etti.

'KÖTÜ MANZARALARDAN KENDİMİZE UMUT ÇIKARTTIK'

Türbe çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Seçimde son düzlüğe girildi. Siz de son iki gün kala İstanbul’un önemli inanç merkezlerinden birini programınıza eklediniz. Nasıl değerlendiriyorsunuz son iki günü” sorusuna “Son iki günden önce, öncesini biraz yorumlamak lazım sonra son iki güne dair bir şeyler söylemek lazım. Önce bugün, Hz. Yuşa türbesini ziyaret ettik. Rivayete göre burada mezarı var ve yeri belli olmadığı için de uzun bir türbesi var. Dua ettik. Tabii insanımızın burada dileklerinin olduğuna dair bir gelenek de var. Bu inanca göre dualarımızı ettik. Bu inancımızı ya da temennilerimizi hem burada hem de birçok manevi yerde aynı şekilde dile getirdik. Öncesiyle ilgili şunu söylemek isterim. İstanbul’un 3 buçuk aydır ara yollarına, sokaklarına, mahallelerine, her yere gittik diyebilirim. Gördük ki insanların gerçekten kalbi kırık ve birbirleriyle konuşmuyorlar. Neredeyse soğuk bir kalbe dönmüş gibi siyasi kararlarından dolayı ya da günümüzün koşulları insanların tavırları gerçekten kalpler kırık.” diye yanıt verdi.

Kaynak: Sözcü