Ekrem İmamoğlu oy farkını açıkladı: Bedel ödeyecekler

Ekrem İmamoğlu oy farkını açıkladı: Bedel ödeyecekler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yeniden sayıma ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım ile arasındaki farkın 16 bin 380 oy olduğunu açıkladı.

Resmi olmayan sonuçlara göre yeni İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu açıklama yapıyor. İmamoğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Geçersiz oyların yüzde 78'i sayılmış durumda. Aramızdaki fark 16 bin 380. Bütün oyların sayılması 238 gün sürecek. Bu süreci talep eden kişilerin mağbuliyetlerini anlıyorum, bedel ödeyeceklerini de biliyorum ama ben halka bedel ödetmem.

'BEDEL ÖDEYECEKLER'

Hepimizin gözü kulağı YSK'da. Siz de kararı alırken çifte standart yartmadan doğru bir karar verme hususunda sizden rahatlatacak bir karar bekliyoruz. Empati yapıyorum, kolay değil. 25 yıldır bu şehri yöentiyordunuz ama demokrasi böyle bir şey. Kimse makamları öbür dünyaya götüremiyor. Hem inancımıcla hem de adalet duygusu ile yeter artık.

7 gündür oylar sayılıyor. 7 gündür oy çuvallarının başındalar. Ama artık yapmayın. 31 Mart sayıldık öndeyiz. 1 Nisan sayıldı öndeyiz, 2 Nisan sayıldı öndeyiz, şaşıracaksınız ama 3 Nisan sayıldı öndeyiz. Sağdan sola, soldan sağa, yukarıdan aşağı sayın yine öndeyim. Akıl mantık ortada yine öndeyim.

Bu süreçte AK Parti'nin İstanbul teşkilatındakileri anlıyorum, bedel ödeyecekler. Ama yapmayın memlekete zarar veriyorsunuz. Bu kadar zamandır sayılıyor bir sıkıntı ortaya çıkmadı. Benim toplumun vicdanında sürecin tamamlandığının farkındayım. Sayılarla aldatmaya çalışıyor. Sadece geçersiz oylarda rakibimiz lehine bir şey çıkıyor. Hayır. O inerken bize de oy çıktı.Tamamının sayıldığı ilçeleri de biliyoruz. Bir şey değişmiyor yapmayın. Türkiye ilk defa seçim yapmıyor.

'BEN İYİ GÖNÜL ÇALARIM, BAŞKA BİR ŞEY ÇALMA'

Ben iyi gönül çalarım, başka bir şey çalmam. Normalleşmek sürece bakmak o kadar iyi bir şey ki. Kimseyi nefrete itmeyin. Ayıptır! Bir gün öncesinde en güvenilir sistem bir anda şaibeli oldu. Kazandıkları yerlerde ise her şey on numara. Bunu toplum kabul etmez.

ERDOĞAN'A SESLENDİ

Saat 22.00'de 3 bin oy ile kendileriniö başkan ilan ettiler. Seçimin kaybedenleri belli. Cezayı çekecekler, çırpınışlarına da inanıyorum. Devlet adamlığına inandığımız insanlar fırsat vermeyecekler inanıyorum. YSK başkanının doğru kararı vereceklerine eminim, emin olmak istiyorum. Bizi her mecradan izleyen vatandaşlarım; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu sürecin bir an önce bitmesi lazım. Girdiğiniz yol doğru bir yol değildir. Devlet büyüklerimize sesleniyorum. 2023'ün Haziran'a kadar yetki alan Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum; lütfen ama lütfen sürece katkı sunun. Ekonomik, milli sorunlarımızla ilgilenin. Artık normalleşmek istiyorum. Yormayın bu şehri. Yormayın 82 milyon ve bu şehrin 16 milyon vatandaşını."