Ekrem İmamoğlu yeniden Anıtkabir’de

Ekrem İmamoğlu yeniden Anıtkabir’de

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'li belediye başkanlari ile Anıtkabir'i ziyaret etti.

İBB Başkanı İmamoğlu, CHP'li belediye başkanları ile Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir’deki törenden sonra Anıtkabir Özel Defteri’ni Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun imzaladı. Heyet daha sonra Anıtkabir’de hatıra fotoğrafı çektirdi.

​Anıtkabir ziyaretinden fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan İmamoğu, "Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları olarak Ankara'da yapacağımız bir günlük ortak çalışma öncesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi ikametgahı olan Anıtkabir'i ziyaret ettik" yazdı.

31 Mart seçimlerinde İBB Başkanı seçilen ancak mazbatasını almadan Anıtkabir'i ziyaret eden İmamoğlu, AKP ve MHP tarafından eleştirilmişti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mazbatasını almadığı halde Anıtkabir Özel Defteri'ni 'Büyükşehir Belediye Başkanı' sıfatıyla imzaladığı için İmamoğlu'na sert sözlerle yüklenmiş, "Bunun önce usul, erkan öğrenmesi lazım. Kalkıp daha mazbatasını almadığı bir yerde altına da böyle bir isim işledi ve şimdi ne oldu? Milli Savunma Bakanlığı da defteri oradan çekti, aldı" demişti.

Erdoğan'a yanıt veren İmamoğlu, "Anıtkabir'e ne zaman fırsat bulsam giderim. Defteri almışlarsa bir daha gider, bir daha yazarız. Anıtkabir'e gitmek bizim için çok değerli. Yine gider yazarız, sorun olmaz" ifadesini kullanmıştı.