'Emperyalistlerin hedefinde Türkiye var'

'Emperyalistlerin hedefinde Türkiye var'

Hastalığının üzerinden geçen 4 ay sonra ilk kez kürsüye çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "On yıllardır ağlarını ören emperyalist husumetin hedefinde Türkiye ve büyük Türk milleti vardır"

Milliyetçi Hareket Partisi'nin İstişare Toplantısı'nda konuşan Devlet Bahçeli, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, "Irak, İran, Suriye ve Libya'nın toprak bütünlüğüne saygı duymak ve destek vermek Türk dış politikasının temeli olmalıdır. Muhalefet yapmayı Türkiye'ye muhaliflikle ve yabancılar muhbirlikle karıştıranların rotalarını kaybettiği ortadadır. 'Ne işimiz var Suriye'de, ne arıyoruz Libya'da' diyenler tarih ve coğrafya cahilleridir" dedi.

Kasım Süleymani suikastını da değerlendiren Bahçeli, "Bir ülke suçlu gördüğü devlet görevlisine saldırırsa adalet ve hukuk rafa kalkar. Orman kanunları geçerli olur. Bu ilkesel ve insan hakları kırılmasıdır. Süleymani madem suçluydu bir suçlunun nasıl yargılanacağını temel hukuk bilgisine sahip herkesin bildiği bir husustur. Ölmesi gerek demek eşkıyalıktır, barbarlığın ta kendisidir" şeklinde konuştu.

Bahçeli, "Trump'ın, 'Süleymani'yi savaşları önlemek için öldürdük' itirafı, yerleşik insani değerlere meydan okumadır. Türkiye'nin bu süreçte öncü girişimleriyle gerginliğin azaltılmasına destek vermesi takdire şayandır. ABD Başkanı Trump suçlu arıyorsa Pensilvanya'ya bakmalıdır.FETÖ'cülük suç, örgüt elebaşı Gülen suçlu değilse, bu durumda suç ve suçlunun tanımı nasıl yapılacaktır? 251 vatandaşımızın şehadetinden sorumlu caninin korunması hangi değere sığar" dedi.

Bahçeli sözleri şöyle devam etti: "İran-ABD geriliminin denetimli tırmanıp, kontrollü düşürülmesi komplo teorisyenlerine bol bol malzeme vermektedir. Büyük sorunlarla boğuşan Ortadoğu'nun yeni bir krizin içine sürüklenmesi çok ciddi badirelere yol açacaktır. Görünen o ki ABD Irak'ta seri cinayetlerine devam edecektir. Türk milleti emperyalizme direnecektir."

YURT HABER