Enginyurt’tan Şentop’a 4 parti eleştirisi: “Grubu olan değil, gururu olanlarız”

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Şentop'u "Meclis'te dört parti mi var? Sen sadece 4 partinin milletvekillerinin başkanı mısın? Grubumuz yok diye bize söz vermemek, hak tanımamak adalet değildir. Grubu olan değil, gururu olanlarız" diyerek eleştirdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bugün, TBMM'de grubu olan dört partiyle birlikte ABD'nin 1915 Olayları'nı "soykırım" olarak nitelemesini ortak bir biçimde kınayacaklarını açıklamıştı. Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Şentop'u "Meclis'te dört parti mi var ve sen sadece dört partinin milletvekillerinin başkanı mısın? Bizim grubumuz yok diye bize söz vermemek, hak tanımamak adalet değildir. Grubu olan değil, gururu olanlarız" diyerek eleştirdi.

Enginyurt, TBMM'de grubu olan partilerin haricinde Demokrat Parti'nin, Saadet Partisi'nin, DEVA Partisi'nin, Büyük Birlik Partisi'nin de temsil edildiğini belirterek Şentop'u adil olmaya davet etti. Enginyurt'un açıklamaları şöyle:

"TÜRK MİLLETİ SOYKIRIM YAPMAMIŞ ŞEREFLİ BİR MİLLETTİR"

"Kanlı katil Amerika ve onun çiçeği burnunda taze başkanı Joe Biden, Ermeni Soykırımı'nı tanımış. Katil Amerika, tanısan ne yazar tanımasan ne yazar. Sen kanlı geçmişine bak. Küba'ya bak, Vietnam'a bak, Orta Doğu'ya bak, Afganistan'a bak, sen katlettiğin Kızılderililere bak. Türk milleti asla katliam, asimilasyon ve soykırım yapmamış şerefli bir millettir. Türkler, Türkiye'de yaşayan Ermenilerle hiçbir problemi olmayan bir millettir. Dolayısıyla bunu şiddetle kınıyoruz ve sana iade ediyoruz.

"GRUBU OLAN DEĞİL, GURURU OLANLARIZ. KAHROLSUN AMERİKAN EMPERYALİZMİ"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a da bir çağrım var. Dört parti olarak Amerika'yı protesto edecekmiş. Sayın Şentop, Meclis'te dört parti mi var ve sen sadece dört partinin milletvekillerinin başkanı mısın? Demokrat Parti o Meclis'te, Saadet Partisi o Meclis'te, DEVA Partisi o Meclis'te, Büyük Birlik Partisi o Meclis'te. Sayın Başkan adaletli ol, eşit davran. Bizim grubumuz yok diye bize söz vermemek, hak tanımamak adalet değildir. Grubu olan değil, gururu olanlarız. Dolayısıyla senden de gururlu bir davranış bekliyoruz. Kahrolsun Amerikan emperyalizmi. Ne mutlu Türk'üm diyene!"