Erdoğan da yakınlarını başkan yardımcısı olarak atar mı?

Erdoğan da yakınlarını başkan yardımcısı olarak atar mı?

AKP Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, partili cumhurbaşkanlığını öngören Anayasa Değişiklik paketinin onaylanması halinde “Başkanın” kendi yakınlarını “Başkan Yardımcısı” olmasında bir beis görmediğini söyledi.

Edirne Star'dan Musa Çelik'in haberine göre; Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Mehriban Aliyeva'yı anayasanın ilgili maddeleri gereği "cumhurbaşkanı birinci yardımcısı" görevine getirilmesi sonucu aynı tablonun Türkiye’de yaşanıp yaşanmayacağı ilgili bir soruya Ak Parti Edirne İl Başkanı Akmeşe, başarılı olduğu sürece bir sakınca görmediğini söyledi.


GÖRÜP YAŞAMAK LAZIM


AKP Edirne İlçe Teşkilatında gerçekleşen toplantıda söz alan bir gazetecinin, İlham Aliyev'in, karısının yardımcısı yapmasını hatırlatarak, “Tayyip Beyin de eşini, kızını, torununu böyle bir düzenleme ile atama yetkisi olacak mı?” sorusunu Akmeşe, “Görüp yaşamak lazım. Böyle bir şey olacağını tahmin etmiyorum ben; ama başarılıysa, bir işin ehliyse neden olmasın” şeklinde cevap verdi.

 

BURADA BİR SIKINTI YOK


Akmeşe’nin bu yanıtını yeterli bulmayan başka gazeteci, “Anayasa Referandumundan yüzde 65 ‘Evet’ çıktı. Tayyip Bey böyle bir düzenleme ile Başkan Yardımcısı yapar mı yapmaz mı?” Sorusuna Akmeşe , “Her Türk vatandaşının olduğu gibi çok başarılıysa eğer, tabii mutlaka bir yerlere gelme ihtimali vardır. Bu sözleri provakatif olarak kullanıyor bazıları. Zamanında bunu Enerji Bakanı Berat Albayrak –Erdoğan’ın eniştesi- için de söylemişlerdi. Fakat ne kadar başarılara imza attığını hepimiz biliyoruz. Başarılı olan insanlar olabilir. Bunda bir sıkıntı yok” dedi.