Erdoğan'dan yeni ezan açıklaması

Erdoğan'dan yeni ezan açıklaması

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Taksim'de her yıl gerçekleştirilen Feminist Gece Yürüyüşü'ndeki ıslıklarla ezanın protesto edildiği tartışmalarını bir kez daha gündemine taşıdı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gaziantep’teki seçim mitinginde yaptığı konuşmada Yeni Zelanda saldırısında 3 Türk vatandaşının yaralandığını, biri ile görüştüğünü söyledi.

8 Mart’ta Taksim’de yapılan Feminist Gece Yürüyüşü’nde ezanın ıslıklandığı iddiasını yineleyen Erdoğan bu kez “Elinde düdüklerle ezan okunurken, düdük öttürmeye mecbur musunuz?” ifadesini kullandı. Erdoğan ayrıca Gaziantep’te kent içindeki askeri alanı yapılaşmaya açacaklarını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

YİNE 8 MART’TA SOKAĞA ÇIKANLARI HEDEF ALDI

8 Mart’ta Taksim’deki Feminist Gece Yürüyüşü’nde ezanın ıslıklandığı iddiasını yineleyen Erdoğan “İşte Taksim'de yaptılar. Bunlar bizim bayraklarımızı yakanlar değil mi? Elinde düdüklerle ezan okunurken, düdük öttürmeye mecbur musunuz? Sen Dünya Kadınlar Günü için oraya gelirken, Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanununu bilmiyor musun? Sordum Vali'ye, müracaatları var mı dedim, yok dedi. Sana ne oluyor da kafana göre hareket ediyorsun? Bu ülke yol geçen hanı mı? Bu ülke eski Türkiye mi? O yüzden gereği yapıldı, o gece oradan dağıtıldı” diye konuştu.

YENİ ZELANDA’DAKİ SALDIRI

Yeni Zelanda’daki saldırıda yaralananlar arasında üç Türk vatandaşının olduğunu söyleyen Erdoğan, bunlardan biriyle görüştüğünü kaydetti. Erdoğan şöyle konuştu:

“Şimdi bu vesileyle, bugün maalesef Yeni Zelanda'da yaşanan hadisede İslam karşıtı katiller ellerine silahlarını alıp cuma namazı için toplanan Müslüman kardeşlerimize saldırıyorlar. Ve 49 kardeşimiz orada şehit oldu. Bunların dışında da 3 tane Türk var. Kendisiyle görüştüm. Cumhurbaşkanı ile de görüştüm.”

‘ŞAHSIMI DA HEDEF ALIYOR’

Silahlı saldırının şüphelisi Brenton Tannant’ın sosyal medya hesaplarından yayımladığı manifestoda Almanya Başbakanı Angela Merkel, Londra’nın Pakistan asıllı belediye başkanı Sadiq Khan ile Erdoğan için öldürme çağrısı yapılıyordu.

Erdoğan konuşmasında bu manifestoya atıfta bulunarak “Bu alçak bir de bildiri yayınlamış. Bu bildiride Müslümanları, ülkemizi, milletimizi ve şahsımı da hedef alıyor” dedi. Erdoğan "Be hey gafil, önce şunu bil. Ben niye girdim içeri? Bir şiir okumuştum; Minareler sürgün, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker... Sen hangi milletle konuşuyorsun neyi konuşuyorsun? Senin her yerin bomba olsa ne yazar? Terbiyesiz, adi, alçak sen kolayı seçtin. Birileri de hâlâ bizim ezan ve bayrak hassasiyetimizi çarpıtmaya çalışıyor” diye konuştu.

Erdoğan konuşmasının devamında şunları kaydetti: “İstanbul’a diyor ki Konstantinopol. Camileri yıkacakmış. Ayasofya'yı kiliseye çevirecekmiş. Bu millet böyle bir şeye asla müsaade etmeyecek. İsrail'de bir başbakan var ya, onun oğlu da tweet atıyor; 'İstanbul, Bizans başkentidir. Türk işgali altındadır' diyor. Be ahlaksız, siz Filistin'i işgal ettiniz. 7 yaşındaki çocuktan tut, kadınlara yaşlılara varıncaya kadar 10 bin yakın Filistinli kardeşimizi orada mahkum ettiler. Onun için diyorum ki, Netanyahu zalimdir. Bunları söylüyoruz diye rahatsız olan varsa, olsun. Burada Yeni Zelanda'da şehit edilen tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Müslümanlar olarak asla baş eğmeyeceğiz, asla da bu alçakların seviyesine düşmeyeceğiz. Yeni Zelanda'da, Filistin'de, Myanmar'da katledilen masum Müslümanlara hangi şekilde yaklaşıyorsa, diğer insanlara da öyle yaklaşacağız. Çünkü İslam budur. Bizi biz olmaktan çıkarmaya çalışanlara da sözümüzü sandıkta söyleyeceğiz.”