Erdoğan: Hanım kardeşlerime bakıyorum, herkes istediği gibi giyiniyor

Erdoğan: Hanım kardeşlerime bakıyorum, herkes istediği gibi giyiniyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir'de Cumhur İttifakı'nın ilk ortak mitinginde konuştu. Erdoğan, "17 yıldır iktidardayız. Hanım kardeşlerime bakıyorum herkes istediği gibi giyiniyor" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen ortak mitingde halka hitap etti. İlk olarak Bahçeli'nin konuştuğu programda Erdoğan'ın hedefinde yine CHP vardı. "AK Parti 17 yıldır iktidarda, bunların dile getirdiği hangi korkular doğru çıktı? Biz insanımızın yediğine içtiğine mi karıştık?" diyen Erdoğan, "E bunlar ne diyor bunlar gelirse şöyle olacak böyle olacak. Hanım kardeşlerime bakıyorum herkes istediği gibi giyiniyor" ifadelerini kullandı.

'Teröristlerin siyasi ayağı' diye ifade ettiği HDP'den pek çok ismin 'gizli tutularak' CHP listelerinde yer aldığını görüşünü dile getiren Erdoğan, "CHP adına yarışıyorlar. Aynı zamanda adı İyi kendi karışık olan partinin birkaç büyükşehir belediye dışında adayları var mı? Çünkü onlar da CHP için çalışıyor. Bu maskeli baloya ne gerek var?" dedi. Erdoğan devamında, İzmirlilere, "Sizlerden bu maskeli baloyu, matruşka oyununu, bukalemun siyasetini son vermenizi bekliyoruz" diye seslendi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Asırlardır yolunu kaybedene yol, yurdunu kaybedene yurt, ailesini kaybedene kardeş olan İzmir, Selanik'in, Girit'în Üsküp'ün Varna'nın nice Balkan şehrinin acısını dindiren İzmir, ülkemizin tüm renklerini kendinde toplayan İzmir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ordularını 9 Eylül'de yine özgürlüğüne kavuşturan İzmir, garibi bağrına basan İzmir, Doğu'nun Batı'ya açılan kapısı İzmir, Anadolu'daki tüm medeniyetlerin, ticaret yollarının beşiği olan İzmir; Türkiye'nin sadece siyasi değil iktisadi özgürlüğünün simgesi olan İzmir sizleri gönülden kucaklıyorum.

'BU GÜNE KADAR HİÇBİR ESERLERİ VAR MI?'

"Ortak mitingimizin ilkini buraya çok önem verdiğimiz için İzmir'de yapıyoruz. Biz Cumhur İttifakı'nı masa başında değil 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı mücadele ederken meydanlarda sokaklarda kurduk. İnşallah bizim bu birlikteliğimiz pazara kadar değil mezara kadar sürer. Türk siyasetinin son zamanlardaki en dirayetli siyasetçisi olarak gördüğüm Sayın Bahçeli ile önümüze kurulan tuzakları birer birer bozarak yolumuza devam ediyoruz. Unutmayın kale içeriden fethedilir. Siz kararı verirseniz evvel Allah bu iş biter Bu vesileyle MHP'ye gönül vermiş tüm kardeşlerimize bu güne kadar göstermiş oldukları asil duruş için şahsım ve partim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Birileri çıkmış ortaya terör örgütünün desteğiyle bu şehirde kendine yol açmaya çalışıyor. İzmir için dişe dokunur tek bir hizmeti olmayanlar bu şehri belli değerler ve korkular üzerinden istismar ettiler. Şimdi gösterdikleri aday da böyle bir aday. Onlardan buraya inanın hiçbir fayda gelmez. Bu güne kadar hiçbir eserleri var mı? Şu İzmir'in körfezine bakın ya kokudan geçilmiyor. Peki bu İzmir'e layık mı?

'HANIM KARDEŞLERİME BAKIYORUM, HERKES İSTEDİĞİ GİBİ GİYİNİYOR'

"İnşallah burayı da çok çok başarılı bir belediyeci olan Denizli'de iki dönem belediye başkanlığı yapan Nihat Zeybekçi kardeşimle Ege'nin bir delikanlısı olan Nihat Zeybekçi kardeşimle İzmir'i şanına yaraşır bir hale getirmeye kararlıyız. Ak Parti 17 yıldır iktidarda bunların dile getirdiği hangi korkular doğru çıktı? Biz insanımızın yediğine içtiğine mi karıştık. E bunlar ne diyor bunlar gelirse şöyle olacak böyle olacak. Hanım kardeşlerime bakıyorum herkes istediği gibi giyiniyor. Yıllardır Atatürk'ü istismar ettiler.

"Kendileri ne kadar saklamaya çalışırlarsa saklasınlar bölücü terör örgütünün eş başkanı bunu söyledi"

"Bu aday CHP'nin adayı değildir ha. Bu kişiye genel merkezinden İzmir teşkilatına kadar tüm CHP karşıydı. Öyle bir kalitesi de yok zaten. CHP'nin Buca adayını son dakika değiştirmesinin sebebi de Kılıçdaorğlu'nun İzmir'e sadece rant uğruna yaklaşıyor olması. Bunlar ceketimizi assak bizim olarak bakıyorlar. Amaçları bölücü terör örgütüne İzmir'i telsim etmektir.  (HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir." ifadelerini kaydettiği görüntüyü izletti) Kendileri ne kadar saklamaya çalışırlarsa saklasınlar bölücü terör örgütünün eş başkanı bunu söyledi. 'Ekrem İmamoğlu da, Mansur Yavaş da HDP'nin oylarıyla seçildiğini bilecek' diyerek adeta meydan okudu. Bu adam Kürt bile değil ama bu benim Kürt kardeşlerimi istismar eden bir sahtekardır. Ne diyor Kürdistan'da diyor.Ben buradan sesleniyorum benim ülkemde Kürdistan diye bir yer var mı? İzmir'de yaşayan benim Kürt kardeşlerim, bakın seçerek söylüyorum Kürt kardeşlerim diyorum çünkü bizde ayrım yok, ama bunlar ülkemizi bölmeye çalışıyorlar ne diyor, 'Kürdistan'da oylar HDP'ye, Batı'da oylar ne diyorlar Ak Parti'ye ve MHP'ye kaybettireceğiz.' Bunlara en güzel cevabı 31 Mart'ta vermeye var mıyız? Ben sizlere inanıyorum. Ardından bak ne diyor 'İmamoğlu da bilecek ki 3 milyon Kürdün, Ankara'da Mansur Yavaş bilecek Kürtlerin oyları olmadan seçimi alamaz' kendileri de partileri de proje. Bu beka mücadelesini beraber kazanacağız. Şurada 14 gün durmak yok.

'BU MASKELİ BALOYA NE GEREK VAR'

"İzmir'de hangi oyun oynanıyor? CHP'nin İzmir'deki listelerinde bölücü terör örgütü kontenjanından çok isim var. Seçime girmiyorlar çünkü CHP'nin listesinden girdiler. Bu parti niye 31 Mart'ta listelerde görünmüyor? Çünkü bu seçimlerde kendi adına değil, CHP adına yarışıyorlar. Aynı zamanda adı İyi kendi karışık olan partinin birkaç büyükşehir belediye dışında adayları var mı? Çünkü onlar da CHP için çalışıyor. Bu maskeli baloya ne gerek var? Kimin kimin desteklediği belli olmayan ittifaktan ülkeye hayır gelir mi?

"(Erdoğan HDP'lilerin videosunu izlettirdi) Sizin her tarafınız savaş olsa ne yazar. Topunuz gelin topunuz. Sizi bir kaşık suda boğarız.

"Sizlerden bu maskeli baloyu, matruşka oyununu, bukalemun siyasetini son vermenizi bekliyoruz.

'GELİN BU ADAMI ATALIM'

"Bay Kemal'in bir özelliği var oturduğu yerden kalkmaz. Girdiği bütün seçimleri kaybetti, yahu adam oradan kalkmıyor. Çünkü kalkarsa bir daha oturamayacak. 31 Mart CHP'li kardeşlerimizi Bay Kemal'den kurtulma seçimidir. Siz delege seçiminde kurtulamaz ama demokratik olarak sandıkta bundan kurtulursunuz. Bundan bir şey olmaz. Gelin bu adımı atalım.

"Biz hep şunu söyledik yol medeniyettir, su medeniyettir. Yolu suyu olmayan gayri medenidir. Nihat Zeybekçi kardeşimiz İzmir'in trafiğini çile olmaktan çıkaracak projeyi hazırladı. Bu IZBAN'ın yüzde 50'sini biz yaptık. Çünkü yapacak güçte değildi. Kemalpaşa demiryolu bağlantısını, Aliağa Selçuk arasındaki İZBAN'ı biz kazandırdık.

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek otoyolu projesini bu yıl bitiriyoruz. AKhisar-İzmir arası mevcut yolla 1,5 saat sürerken, otoyolun devreye girmesiyle 50 dakikaya inecek. 

14 baraj daha inşa ediyoruz. Dağları deldim, Istranca'dan İstanbul'a su getirdim.