Erdoğan, Hatay'da kültür merkezleri olarak kıraathaneleri örnek gösterdi

Erdoğan, Hatay'da kültür merkezleri olarak kıraathaneleri örnek gösterdi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay'da vatandaşlara hitap etti.

AKP'li Cmhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Hatay'daki mitingte Millet İttifakı'nın Ankara adayı Mansur Yavaş'ı dilinden düşürmedi. Erdoğan, "Ankara'da daha önce iki kez hezimete uğramış bir adamı yine piyasaya sürdüler, ama kimin adayı belli değil, parti ambleminden korkan aday olur mu?" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak, "İstanbul'daki adayları utanmadan sıkılmadan AKP'li belediyelerde kültür merkezi yok diyor. Uzayda yaşıyor herhalde. Sana Harbiye Kongre Merkezi diyorum. Kıraathaneler, Millet Bahçeleri diyorum." dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Hatay'da 16. mitingimi yapıyorum. Başka kim burada bu kadar miting yaptı?

- Ana muhalefet Ankara'ya sıkışmış vaziyette.

 Bugün 16'ncı il mitingimizi gerçekleştiriyoruz. Millet 33 gün sonra sandığa gidecek. Beyler hala Ankara'da liste savaşı veriyor.

- (Muhalefet partileri) Her seçimi ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Aday listelerini dahi zamanında seçim kuruluna teslim edemiyorlar.

- Ankara'da daha önce iki kez hezimete uğramış bir adamı yine piyasaya sürdüler.

- Ama kimin adayı belli değil. Parti ambleminden korkan aday olur mu?

- Çünkü insanımızın CHP amblemine oy vermeyeceğini, ellerinin terör destekli CHP'ye oy vermeye gitmeyeceğini çok iyi biliyorlar.

- (HDP'li siyasilerin mitinglerinden parçalar eşliğinde) Ne diyor, Kürdistan diyor. Türkiye'de böyle bir bölge var mı? Ülkemi bölmeye çalışan bu zihniyete Osmanlı tokadı atacağız.

- İstiklal Marşı'nı dahi okuyamayan bir genel başkana zillet ittifakı yakışır.

- CHP'ye gönül veren kardeşlerim siz bunlarla mı omuz omuza yürüyeceksiniz? Tarih sizi affetmez

- İstanbul'daki adayları utanmadan sıkılmadan AKP'li belediyelerde kültür merkezi yok diyor. Uzayda yaşıyor herhalde. Sana Harbiye Kongre Merkezi diyorum. Kıraathaneler, Millet Bahçeleri diyorum. Sen önce ayrıldığın belediyedeki çöpleri kaldır.