Erdoğan iddiasını tekrarladı: 'Mesele çok basit, çaldılar'

Erdoğan iddiasını tekrarladı: 'Mesele çok basit, çaldılar'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin delilsiz iddiasını yineledi. Erdoğan, "Mesele çok basit, çaldılar" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’da çiftçilerle gerçekleştirdiği iftar programında konuştu.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline ve yenilenmesine herhangi bir delile dayanmayan iddiasını yineledi. Daha önceki açıklamasında “Seçimi kazandığı halde oyları çalınan AK Parti. Cevap çok basit, oyları çaldılar” iddiasında bulunan Erdoğan bugünkü konuşmasında da, “Mesele çok basit, çaldılar” dedi.

“Milletimizin söz söylediği en büyük arena sandıklardır” diyen Erdoğan, “Sandık demokrasinin namusu, milletin onurudur. Biz bugüne kadarki mücadelelerimizin hepsini sandıktan çıkan iradeden aldığımız güçle kazandık. Mesele çok basit, çaldılar” dedi.

YSK’nin İstanbul seçimlerinin iptaline ve yenilenmesine ilişkin hukuksuz kararını da savunan Erdoğan, “Sandığa gölge düşmüşse en doğru yol yeniden milletin hakemliğine başvurmaktır” diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Hiç kimsenin milletin hakemliğinden kaçmaya, mızıkçılık yapmaya, bu yol açıldığı için karşısındakileri ve yargıyı suçlamaya hakkı yoktur. YSK üyelerine çete demek demokrasiden nasibini almamaktır. İnşallah milletimiz, ülkemiz ve şehirlerimiz için en doğru kararı verecektir. “