Erdoğan İmamoğlu'na şimdi de 'darbeci' dedi

Erdoğan İmamoğlu'na şimdi de 'darbeci' dedi

Erdoğan, Ordu'daki VIP krizine ilişkin olarak, "Bu adam Ordu valimize İt dedi. CHP adayının o kadar tutarsızlığı var ki, artık çetelesini tutamaz olduk. Bu defa alenen yalan söylediği bir durumla karşı karşıyayız" ifadesini kullandı...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 23 Haziran İstanbul seçimlerine ilişkin olarak, "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı? Erdoğan'ın akıbetini Mursi'nin akıbetine benzetenler Sisi zihniyetidir. Biz bunlardan korkmuyoruz" dedi.

"Biz kefenimizi giyerek zaten bu yola çıktık. Böyle de yürüyeceğiz. Biz bunlardan korkmuyoruz. Mursi mahkeme salonunda 20 dakika yerde çırpınıyor. Yetkililer Mursi'ye müdahale etmiyorlar. Mursi eceliyle değil öldürülmüştür. Korkaklar zafer anıtı dikemezler" diyen Erdoğan, "Türkiye olarak bununla ilgili süreci takip edeceğiz. Uluslararası mahkemelerde Mısır'ın yargılanması için gereken ne varsa yapacağız. İslam İşbirliği Teşkilatı'nı göreve davet ediyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da gerekeni yapması şarttır. Sayın Binali Yıldırım'ın rakibi 'çaldılar' diyor. Evet çaldılar bu ifade hukuki bir ifade değildir siyasi ifadedir. Sayımın tamamını yapsaydınız bu pazar günü seçim olmazdı. İşlerine gelmedi" şeklinde konuştu.

İstanbul Sancaktepe'de toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, oy çalma tartışmalarıyla ilgili, "Evet çaldılar bu ifade hukuki bir ifade değildir siyasi ifadedir. Sayımın tamamını yapsaydınız bu pazar günü seçim olmazdı. İşlerine gelmedi. 31 Mart Seçimleri'nin galibi Cumhur İttifakı'dır. İstanbul'un 39 ilçesinin 25'ini biz aldık 1 tanesi MHP'nin 24 tanesi AK Parti'nin. Sadece yüzde 10 oranında yeniden sayımda 16 bin oy gasp edilmekten ancak kurtarıldı. AK Parti'nin oyları çalınmıştır. AK Parti'ye verilen oylar sandık başında iç edilmiştir. Birileri hırsız kim diyor. Bu siyasi bir ifadedir. Zaten iyi biliyorlar bu işi. Hırsız gece seçim kuruluna baskın yaparak oyların yeniden sayılmasına engel olanlardır" değerlendirmesinde bulundu. 

Erdoğan, Ordu'daki VIP krizine ilişkin olarak, "Bu adam Ordu valimize İt dedi. CHP adayının o kadar tutarsızlığı var ki, artık çetelesini tutamaz olduk. Bu defa alenen yalan söylediği bir durumla karşı karşıyayız" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "CHP adayına destek ya Kandil’den, ya Kandil’in güdümündeki partinin cezaevindeki eski genel başkanı Selo’dan ya da yurt dışından geliyor” dedi.

"Moderatörle CHP’nin adayı bir araya geliyor" diyen Erdoğan, "Orada soruları konuşuyorlar. Hangi soruları soracak, nasıl cevaplar verecek? Böyle bir şey olabilir mi? Bu ne densizliktir, bu ne ahlaksızlıktır. Moderatörlük yapacaksın, bir televizyon programına çıkacaksınız ve bu televizyon programından önce soruları kalkıyorsun CHP’nin adayına veriyorsun" ifadelerini kullandı.