Erdoğan, İmamoğlu ve Yavaş'ı rakibi olarak görüyor

Erdoğan, İmamoğlu ve Yavaş'ı rakibi olarak görüyor

Fransa'da yayın yapan Radio France Internationale (RFI), CHP'li belediyelerin yaptığı yardımların engellenmesini mercek altına aldı.

Fransa'da yayın yapan Radio France Internationale (RFI), CHP'li belediyelerin yaptığı yardımların engellenmesini mercek altına aldı. Haberde CHP'li Yarkadaş'ın görüşlerine de yer verildi.

Merkezi Fransa'da bulunan RFI, CHP'li belediye başkanlarının pandemi sürecinde yaptığı yardımların, iktidar tarafından engellendiğini duyurdu.


 
CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş'la yaptığı röportajın içine kendi yorumlarını da ekleyen Radio France, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımları baltalandığını ifade etti.

HABER ŞÖYLE:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhalif Belediyelerin Koronavirüs Sürecinde Çabalarını Baltalıyor. Türkiye'de COVID-19 salgını sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini desteklemeyen herkese tüm olanaklarıyla çıkışıyor.


 
Erdoğan özellikle de muhalefetten olan belediye başkanlarının ihtiyaç sahiplerine yönelik yaptığı yardımları baltalıyor. Sebep: Yerel seçimleri kazanmış bu kişileri siyasi bir tehdit olarak görüyor. Haberde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, CHP'li belediye başkanlarının çalışmaları ve karşılaştıkları engellemelere yer verildi.

Haber şöyle devam ediyor:

Bu, Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 baharındaki yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul'u kaybetmiş olmayı hala hazmedememiş olmasının göstergelerinden biri. Cumhurbaşkanı bir yıldır, bu belediyeleri finansmandan yoksun bırakmak ve muhalefet partisinden olan belediye başkanlarının popülaritesini arttırmaya yarayacak her türlü girişimi engellemek için her şeyi yapıyor.


 
Bu kapsamda hükümet mart ayında, söz konusu belediyelerin yeni koronavirüs salgını nedeniyle fakirleşen ailelere yardım etmek için başlattıkları bağış kampanyalarını bu belediyeleri "devlet içinde devlet" kurmaya çalışmakla suçlayarak yasakladı. Bundan kısa bir süre sonra da Tayyip Erdoğan benzer bir kampanya başlattı.

Ana muhalefet partisi sosyal demokrat CHP kadrolarına göre hiç şüphesiz Cumhurbaşkanı bu belediye başkanlarını siyasi rakip olarak görüyor. Ancak bu kadarla sınırlı değil.

Eski CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, "Seçimlerden önce iktidarın propagandası, CHP'nin İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirleri alması durumunda fakirlere yapılan yardımları keseceği üzerineydi. Muhalif belediyeler tarafından temin edilen yardımları engellemek istemelerinin sebebi bu." yorumunda bulunuyor.

CHP'NİN PARLAYAN YILDIZLARI
Yarkadaş, röportajda, CHP'li belediyelere yönelik engellemeleri de tarihleriyle ve somut örnekleriyle tek tek anlattı. Yarkadaş, "Erdoğan, CHP'nin parlayan yıldızlarını söndürmeye çalışıyor" ifadesini de kullandı.
 

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu özellikle hedef tahtasında. İmamoğlu bu hafta İçişleri Bakanlığının açtığı 27 soruşturmanın hedefinde. Bu soruşturmalar, 2014-2019 yılları arasında İstanbul'un bir ilçesini yönettiği döneme dayanıyor.