Erdoğan'ın tekrar yanına çektiği Bülent Arınç'tan seçim açıklaması: Seçimle gelen...

Erdoğan'ın tekrar yanına çektiği Bülent Arınç'tan seçim açıklaması: Seçimle gelen...

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atanan, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, 23 Haziran İstanbul seçimiyle ilgili "Demokraside seçimle gelinir, seçimle gidilir. Bunu tabii karşılamak lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Eski TBMM Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Kosova'nın Prizren şehrine geldi. 50 kişilik ekiple Prizren'e gelen Bülent Arınç, TİKA tarafından onarılan ve açılışını TBMM Başkanı görevindeyken kendisinin yaptığı Osmanlı döneminden kalma tarihi Sinan Paşa Cami ve diğer tarihi yerleri ziyaret etti. Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Eylem Altunya'nın da eşlik ettiği ziyaret kapsamında Kosovalılar, Arınç'a yoğun ilgi gösterdi.

Arınç, Kosova'da bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Arınç, "Çok sevinçliyim, güzel vatanımıza Kosova'mıza 50 kişilik bir ekiple geldik. Makedonya, Bosna ve Kosova'dayız, bu günde Sultan Murat Hüdavendigar Türbesini ziyaret ettik. Ardından Prizren'e geldik. Hepimizin çok sevdiği Sinan Paşa Camisi'ni, Şadırvan'ı, köprümüzü ve buradaki tarihi eserleri gezdik. Yıllar önce Sinan Paşa Camisinin açılışında bulunmuştuk. Şadırvan'da güzel iftarlarımız olmuştu. Prizren'deki Türk kardeşlerimizle, iman kardeşlerimizle tarihten asırlar boyunca dünden bugüne gelen dostluğumuzla tekrar buluşmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

SEÇİM YORUMU
İstanbul'daki yenilenen seçimi de değerlendiren Arınç, şunları söyledi:

"Yaptığımız nihayet bir seçimdir. Seçimde kazanmakta var kaybetmekte var. Siyasi partiler birbirlerinin düşmanları değil rakipleridir. Bir defa değil iki defa seçim oldu. Birincisiyle daha az oy farkıyla AK Parti adayı kaybetmişti, şimdi çok daha büyük bir farkla oldu. Milletin takdir ettiğine bizim hayır dememiz mümkün değil. Bunu saygıyla karşılıyoruz. 25 yıl aralıksız yönettiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesinde, ilçe belediyelerini ayrı tutuyorum, bu sefer başka bir aday seçimi kazandı. Çok tabiidir, çok doğaldır. Bildiğiniz gibi yine 25 yıl sonra Ankara'da da başka bir aday seçimi kazanmış ve görevine başlamıştır. Demokratik usullerden birisidir; demokraside seçimle gelinir, seçimle gidilir. Bunu tabii karşılamak lazım."