Erdoğan: Küresel düzeyde oyun kuran bir devlet haline geldik

Erdoğan: Küresel düzeyde oyun kuran bir devlet haline geldik

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan, 17 yıllık mücadelenin sonunda Türkiye'nin artık küresel düzeyde oyun kuran bir devlet haline geldiğini söyledi. Zorluklar karşısında dik durduklarını ancak diklenmediklerini belirten Erdoğan, "İnşallah hep birlikte çok daha fazlasını başaracağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugüne kolay gelmedik. Vesayet odaklarının direnişinden darbe teşebbüslerine, sınırlarımızın tacizine milli birlik ve beraberliğimize yönelik tuzaklara kadar pek çok badireyle yüzleştik. Yüzümüzü kızartacak hiçbir durumla karşı karşıya kalmadık. Eksiklerimiz hatalarımız elbette olmuştur. Art niyetimiz, korkumuz, içten pazarlığımız asla olmadı. En karanlık bir gecenin bile sabahı olduğunu asla unutmadık. 15 Temmuz'da 16 saat sonunda darbecilere gereken dersi vermiş olduk. 

Silahların karşısında ölüme meydan okurcasına kardeşlerimiz de oldu. Türkiye'yi Suriye gibi, Irak gibi, Libya gibi  yapabileceklerini sananlara cevabı inlerine girerek verdik.Türkiye yeni bir istiklal harbi veriyor ve zafere doğru adım adım yürüyor. Her ne kadar birileri hala Türkiye'nin verdiği mücadelenin farkında değilse de, milletimiz olanı biteni görüyor. Evet, Türkiye yeni bir İstiklal Harbi veriyor.

Görüldüğü gibi faiz sürekli iniyor, enflasyon aynı şekilde geriliyor. İnşallah en yakın zamanda enflasyonda tek haneli rakamlara ulaşacağız. Faizde de aynı şekilde. Densizlik düzeyine varan söz ve davranışlara ilgili arkadaşlarımız gereken cevabı veriyorlar. Ama biz tüm motivasyonumuzu ülkemizi bu fırtınadan çıkarmak için kullanıyoruz."