Erdoğan'a Diyarbakır'da yoğun güvenlik önlemi

Erdoğan'a Diyarbakır'da yoğun güvenlik önlemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aralarında eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ve bakanların bulunduğu kalabalık bir heyetle toplu açılış törenlerine katılmak üzere Diyarbakır'a geldi. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı kentte 8500 polis tedbir aldı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın geçeceği güzergahta neredeyse 5 metrede bir polis duruyor. Kritik bölgelerde de sinyal kesici jammer cihazları yerleştirildi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet özel uçak "ANA" ile saat 13.30’da Diyarbakır’a geldi. Erdoğan’ı, Diyarbakır Havalimanı’nda Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş ve öteki ilgililer karşıladı.

BAŞBAKAN DA DİYARBAKIR'DA
Başbakan Binali Yıldırım, özel uçak 'DAP' ile saat Diyarbakır'a geldi. Başbakan Yıldırım, Diyarbakır Havalimanı'nda tören mangasını selamladı.



Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün ziyaret edeceği Diyarbaksır'da sıkı güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan ve Yıldırm'ın geçiş güzergahlarına frekans karıştırıcı seyyar Jammer'ler konuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binalı Yıldırım, bugün Diyarbakır'da toplu açılış törenini katılıp, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek.
TANIŞIK KÖYÜNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNACAK
Erdoğan ve Yıldırım, daha sonra da 12 Mayıs günü PKK'lıların bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu hayatlarını kaybeden 16 kişinin yaşadığı Tanışık Köyü'ne taziye ziyaretinde bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın ziyareti nedeniyle Diyarbakır'da çok sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Erdoğan ile Yıldırım'ın geçiş güzergahlarına belirli aralıklarla frekans karıştırıcı seyyar Jammer'ler konuldu. Zırhlı araçlarla güvenlik önlemlerinin alındığı güzergahlar araç trafiğine kapatıldı. Erdoğan ve Yılıdırım'ın taziye ziyaretinde bulunacağı merkez Sur İlçesi'ne bağlı Tanışık Köyü'nde de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.