Erdoğan'dan ilk açıklama: Ankara ve İstanbul'dan bahsetmedi

Erdoğan'dan ilk açıklama: Ankara ve İstanbul'dan bahsetmedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçim yarışı devam ederken ilk açıklamasını yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bu seçimlerden AK Parti olarak yine açık ara birinci parti olarak çıktık. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP ile beraber ittifaklar bazında da birinci olduk" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Aziz milletim, Türkiye 31 Mart seçimlerini demokratik bir olgunluk içinde tamamlamıştır.

Milletimiz bir kez daha iradesini yüksek katılım oranıyla sandığa yansıtmıştır. Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum.

Şehirlerimizi yönetme sorumluluğunu yüklenecek olan belediye başkanlarımız, il genel meclis üyelerimiz, muhtarlarımız görevlerini üstlenecekler, hepsini tebrik ediyorum.

Ankara'ya gideceğim, genel merkezimizde geleneksel hale gelmiş olan balkon konuşmamızı yaparak seçim sonuçlarımızı değerlendireceğiz.

AKP olarak, tıpkı 2002 seçimlerinde olduğu gibi açık ara birinci parti olarak çıktık. İttifaklar bazında da birinci oldu.

AKP ve cumhur ittifakı açısından kazanılan ve kaybedilen başkanlıklar olmuştur.

Bu milletimizin takdiridir, kabullenilmesi gereken bir demokrasi gereğidir.

Kaybettiğimiz yerlerde bu konuda yeteri kadar başarılı olmadığımızı kabul edecek hareket tarzımızı belirleyeceğiz.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki sonuçları çok önemli görüyorum. Buradaki vatandaşlarımızın oylarını ipotek altına alma çabalarına hep dikkat çekmiştim. Bu sonuçlar Kürt kardeşlerimizin iradelerini ne terör örgütüne ne de terör örgütüne arkasına alarak ortaya çıkaranlara teslim etmeyeceklerini göstermiştir.

Arkasında kimlerin olduğu bilinmeyen ittifaklarla milletimiz yönlendirilmeye çalışılmıştır. Sonuçlar bu çabalara ulaşılamadığını gösteriyor.

Milletimizin birliğini, beraberliğini bozarak ülkemizde diz çöktürmeye çalışanlar bir kez daha hüsrana uğramıştır.

Aziz milletim, ülkemizde bundan sonraki seçimler 2023 yılının Haziran ayında olacaktır. Önümüzde 4,5 yıla yakın kesintisiz bir icraat dönemi var. Şimdi hep önümüze bakacağız, Türkiye'de ekonomisiyle, siyasetiyle, yatırımlarla, üretimlerle meşgul olacağız adımlarımızı buna göre atacağız.

Bu seçimlerde seçilen başkanlarımız şehirlerini 5 yıl idare edeceği gibi biz de görev süremiz boyunca ülkemizi yönetmeyi sürdüreceğiz. Serbest piyasa ekonomisinden taviz vermeden güçlü ekonomi programını dikkatle hayata geçireceğiz.

Büyük ve güçlü Türkiye hedefine odaklanacağımız uzun bir dönem var önümüzde.

Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Cumhur ittifakı olarak çıktığımız bu yolda sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Partimin bütün ilgili birimlerinde çalışan yol arkadaşlarıma şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. Yorucu bir maraton oldu. Bu maratonda gece gündüz demeden çalıştılar.

Daha yürüyecek çok yolumuz var. Bu millete dökeceğimiz çok alınterimiz var.