Erdoğan’dan Murat Alan’a geçmiş olsun telefonu

Erdoğan’dan Murat Alan’a geçmiş olsun telefonu

TSK’da görevli generallere ettiği hakaretle tepki çeken ve geçtiğimiz günlerde bir grubun saldırısına uğrayan Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’a dikkat çeken bir ‘destek geldi’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun diledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazına giderken saldırıya uğrayan Akit Yayın Kurulu Üyesi ve Haber Müdürü Murat Alan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan'ın telefonda, "Bir gazeteciye yönelik böylesine alçakça bir saldırıyı asla kabul edemeyiz, sindiremeyiz" dediği öğrenildi.

TSK’de görevli generallere yönelik hakaretleri ile tepki çeken Alan’a saldıran 4 kişi tutuklanmıştı. Şüpheliler ifadelerinde, Ankara'da oturduklarını ve olaydan bir gün önce İstanbul'a geldiklerini söylemişti. Saldırının planlı olmadığını iddia eden şüpheliler, yoldan geçerken Alan'ı gördüklerini, çıkan tartışma sonucu darp eylemini gerçekleştirdiklerini öne sürmüştü.

Cumhuriyet'te yer alan bir haberde saldırıyı gerçekleştirenlerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi ve Bahçeli'nin kullandığı araçla fotoğrafları yer almıştı. Cumhuriyet haberinde, "Saldırganlar ülkücü mü?" sorusunu da gündeme getirmişti.