Erdoğan'dan o yayın kuruluşlarına 'sansür'

Erdoğan'dan o yayın kuruluşlarına 'sansür'

Vahdettin Köşkün’de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında genel yayın yönetmenleriyle buluşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, toplantıya Yeniçağ, Sözcü, Cumhuriyet, Halk TV ve Fox TV gibi yayın kuruluşlarını çağırmaması dikkat çekti.

 AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Vahdettin Köşkün’de bazı basın kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi.

‘Ulusal güvenlik konulu’ bilgilendirme toplantısına gazetemizin yanı sıra Sözcü, Cumhuriyet, Halk TV ve Fox TV gibi birçok yayın kuruluşu davet edilmedi.

Sabah, Ntv, CNNTürk, Hürriyet, Ahaber ve benzeri medya gruplarının temsilcilerinin yer aldığı toplantıya muhalefetten tepki geldi.

Duruma tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, "Sayın Erdoğan’a şunu hatırlatmak isterim ki, basın özgürlüğü yönetenlere değil yönetilenlere lazmdır ve bunu sağlamadan demokrasiden söz edilemez” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuyla ilgili olarak, “İktidar kendi havuz medyasını, haram medyasını oluşturdu. Bu iktidar FETÖ ile işbirliği yaparken muhalif dedikleri basın onlara karşı duruyordu" ifadelerini kullandı.