Eren Erdem hakim karşısında: Savcı cezaevinde partimi satmamı istedi

Eren Erdem hakim karşısında: Savcı cezaevinde partimi satmamı istedi

CHP'li Eren Erdem, bugün İstanbul 23. ACM'de tekrar hakim karşısına çıktı. Erdem, ""Savcı cezaevinde partimi satmamı istedi ve CHP'yi suçlamam yönünde telkinde bulundu. CHP'yi FETÖ ile ilişkilendirmeye çalıştı." dedi.

29 Haziran 2018’den beri cezaevinde bulunan CHP'nin eski İstanbul Milletvekili PM üyesi Eren Erdem 17-25 Aralık soruşturmalarına ilişkin ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılandığı davada bugün bir kez daha hâkim karşısında.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, 17-25 Aralık operasyonlarında ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla haklarında dava açılan kapatılan Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey’in de aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılandığı dava İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

9 aydır cezaevinde olduğunu hatırlatan ve kaçma şüphesi gerekçesiyle tutuklandığını belirten Erdem'in savunmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Heyetiniz vicdani bir karar verecektir. 65 klasör dosyayı, sıralı 24. Ağır ceza heyeti ne çabuk okudu da beni yeniden tutuklatmaya karar verdi. OHAL KHK'sı ile tutuklandım.

Savcı tutuklanmam için tek bir gerekçe koymuş; TUSKON'dan gelen Yusuf adlı kişi ile irtibatlı olduğumu söylemiş. Böyle bir şeyin olmadığı gizli tanık beyanıyla da ortaya çıktı.

Yusuf adlı kişi icat edildi. Savcı ısrarla bu kişiyi arıyor. Yusuf'u tanıyan gören yok. Gizli tanık da bilmiyor, görmemiş.

Gizli tanık, 4 gün Beyaz TV'de yalan söylüyor. Bana çikolata kutusunda belge geldiğini söylüyor. İlk duruşmada bunu yalanlamıştı.

'BENİ TAHLİYE ETTİĞİNİZ GECE SİZİ DE FETÖ'CÜ İLAN ETTİLER'

AİHM'in, AYM'nin ve Yargıtay'ın kararlarına göre, benim hiçbir suçum yok. Ortada bir eylem yok çünkü. Bir Yusuf uyduruldu; kim bu Yusuf? Yusuf'u bulmanızı istiyorum.

Bu iddianamede yazan her şey tartışıldı ve hepsi çürütüldü. Üç ayrı savcı değişti bu dosyada. İtiraz edilen 24. Ağır Ceza, Dursun Çiçek'e kumpas kuranlara tahliye veriyor, benim tutuklu kalmamı istiyor. Dursun Çiçek de burada... O da benim yanımda...

Her söylediği yalan çıkan bir gizli tanık var. Ben bu dosyadan beraat edeceğim. TUSKON'a gitmediğim ortaya çıktı. Dışarıdan para gelmediği ortaya çıktı. 9 aydır yatıyorum. Bana ceza verecekseniz, FETÖ'den vermeyin ve sırtıma bu yükü yüklemeyin. Beni FETÖ yükünden kurtarın. Benim iki örgütüm var; biri CHP diğeri BJK'dir.

Beni tahliye ettiğiniz gece sizi de FETÖ'cü ilan ettiler. İşte bu kadar ucuzladı her şey." 

'SAVCI CEZAEVİNDE PARTİMİ SATMAMI İSTEDİ'

Aydınlık'ın bu haberden beraat ettiğini ve hâlâ neyle suçlandığını bilmediğini söyleyen Erdem, "Savcı cezaevinde partimi satmamı istedi ve CHP'yi suçlamam yönünde telkinde bulundu. CHP'yi FETÖ ile ilişkilendirmeye çalıştı. Benim partimi satmamı istiyorlar. Partimi de namusumu da satmam. Çünkü bir suçum yok. Bana ne ceza verecekseniz verin. Bana nasıl ceza vereceksiniz! Benim sicilime bu kara lekeyi çalmayın" dedi. 

Duruşmayı çok sayıda CHP milletvekilli ile İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da takip ediyor.

8 Ocak'ta görülen son duruşmada Erdem hakkında tahliye kararı verilmiş, yapılan itiraz sonucu tahliye edilmeden tekrar tutuklanmıştı.