Erken seçim olacak mı?

Erken seçim olacak mı?

İYİ Partili Aytun Çıray, Sözcü yazarı Uğur Dündar'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'nin Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Sözcü yazarı Uğur Dündar'a erken seçimle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dündar'ın "Cumhur İttifakı’nın gönlüne göre erken seçim tarihinin belirlenmesi bir hayaldir!" başlılık yazısından ilgili kısım şu şekilde:

Sevgili okurlarım,Pandemi sürecinde gerek toplum sağlığı, gerekse partisi adına dikkat çeken çıkışlar ve önerilerde bulunan İYİ Parti'nin Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray ile Türkiye'nin sıcak gündemini ve erken seçim tartışmalarını konuştuk.İşte Dr. Çıray'ın gündeme adeta bomba gibi düşecek çarpıcı açıklamaları:


 ★★★


UĞUR DÜNDAR (U.D.): Sayın Çıray, mayıs ayı sonundaki söyleşimizde de ‘erken seçim tartışmalarını' konuşmuştuk. Siz, Sayın Cumhurbaşkanı'nın erken seçime giderek önümüzdeki üç yılı kaybetmek istemeyeceğini söylemiştiniz. Ama bu konu gündemden bir türlü düşmüyor, düşürülmüyor. Neden

AYTUN ÇIRAY (A.Ç.): Çünkü odak noktamızı kaydırmak, ilgimizi asıl sorunlardan saptırmak istiyorlar. Muhalefet olarak bu oyunu bozma zamanımız geldi, geçiyor bile. Oyunu bozmak içinse önce seçimlerle ilgili ‘ezberi bozmak' zorundayız.

(U.D.): O halde lafı hiç dolandırmadan erken seçim konusunu netleştirecek önemli hususların neler olduğunu sorayım?

(A.Ç.): Sayın Dündar, erken seçim yapılabilmesi için iki yol var… Birincisi; Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshederek, yeni Cumhurbaşkanı ile Meclis'in belirlenmesi için ülkeyi 90 gün içinde erken seçime götürmesidir. İkinci yol; TBMM'nin 360 oyla erken seçim kararı almasıdır. Ama Cumhur İttifakı bu tür bir çoğunluğa sahip değildir. Dolayısıyla Meclis'ten Cumhur İttifakı'nın gönlüne göre belirlenecek erken seçim tarihinin geçmesi bir hayaldir.