Ermenistan'ın yeni başbakanı Sarkisyan oldu

Ermenistan'ın yeni başbakanı Sarkisyan oldu

Son dakika haberi... Eski Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, başkent Erivan'da aleyhinde düzenlenen protesto gösterilerine rağmen, parlamentoda yapılan oylama sonucunda başbakan seçildi.

2015 yılında yapılan anayasa reformu uyarınca 9 Nisan'da parlamenter sisteme geçen ve yürütme yetkisini devlet başkanından başbakana veren Ermenistan'da yeni dönemin ilk başbakanı Serj Sarkisyan oldu.105 sandalyeli Ermenistan parlamentosunda 94 vekilin katılımıyla yapılan oylamada, iktidardaki Ermenistan Cumhuriyetçi Partisi (ECP) ve koalisyon ortağı Daşnaksutun Partisi tarafından aday gösterilen Sarkisyan, oyların 77'sini topladı. 17 vekil, Sarkisyan'ın başbakan olmasına karşı çıktı.Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Serj Sarkisyan'ın başbakan olarak aday gösterilmesine karşı çıkan protestocular dün sabah saatlerinde kentin ana cadde ve kavşaklarını trafiğe kapatmıştı.

SERJ SARKİSYAN PROTESTOLARA RAĞMEN BAŞBAKAN SEÇİLDİ

Protestocuların lideri ve muhalif milletvekili Nikol Paşinyan, başsavcılık ve yargıtay binalarının ablukaya alınması çağrısı yapmış ve 'Kadife Devrim' ilan etmişti.

Başbakan adayı olmayacağını defalarca açıklayan Serj Sarkisyan’ın adaylığı kabul edildiğinde Ermenistan’da başlayan protestolar şiddetleniyor. Bugün, 17 Nisan’da birçok merkezi sokak ve cadde eylemciler tarafından kapalı tutuluyor, eylemciler Haghtanaki (Zafer) Köprüsünü bir süreliğine trafiğe kapattı, birçok resmi binayı kuşatmaya aldı.

Akşam Cumhuriyet Meydanı’nda büyük eylem planlanıyor.