Fahrettin Koca görevden mi alınıyor?

Fahrettin Koca görevden mi alınıyor?

Yurt gazetesi yazarı Yüksel Baysal Ankara'dan AKP kulislerini kaleme aldı .AKP kongresi öncesi Bakanlar Kurulu değişiyor mu?

İşte o kulis bilgiler;

Ankara’dan iyi haber alan kaynaklarım, çok uzak olmayan bir gelecekte Bakanlar Kurulu’nda değişiklikler olacağını kulağıma fısıldadı.
Gerçi o arkadaş başka büyük iddialarda da bulundu.
Adalet ve Kalkınma Partisi Büyük Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı’ndan ayrılacağını öne sürdü.

****

Bana pek mantıklı görünmedi.
Tayyip Erdoğan aldığı hiç bir makamı geri vermek istemez.
Buna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı da dahildir. Geçen günlerde çöp dağlarından söz edince, hala aklı orada kaldı diye yazanlar oldu.


****

Neyse biz Bakan-Toto oynayalım!
Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı (Kimdi acaba? Dur Google bakayım!) Zehra Zümrüt Selçuk ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan gidiciler listesinin en başında yer alıyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da görev süresini tamamladı gibi…
Esas ilginç olanı değişecek bakanlar listesinde, benim de başarılı bulduğum Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy isimlerinin yer alması…


****

Salgın rakamlarının Sağlık Bakanı Koca’nın elinden alınması, sosyal medyada Erdoğan’ı geçmesi  Bakan Koca’nın biletinin kesilmesi anlamına gelebilir.


***

Enerji Bakanı’na gelince, açıklanan doğalgaz rezervine ilişkin olarak, “Kademeli olarak ithalatımızı azaltacak” sözü bile yeterli el çektirilme nedeni…
Bu kadarcık mı yani?
Berat Albayrak başta olmak üzere etkili, yetkililer, doğalgaz rezervini şişirdikçe şişirdiler.
Bu işin başındaki mühendis Enerji Bakanı Dönmez ise olayı basitleştirince kıyamet koptu.
Böyle yaparsa gider ve  bir daha dönmez elbette…

****

Turizm Bakanı Ersoy’u bilemedim!
Bu yoklukta 15 milyon turist, 15 milyar dolar gelir ihtimali ortaya koyan Bakan Ersoy olsa olsa bunlara benzemediği için alınacaktır.

***

İyi haber alan arkadaş, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da değişeceğini söyledi ama pek inandırcı gelmedi.
Çünkü bu kadar başarısız bakanı değiştirmezler!
Amaç eğitimin çanına ot tıkamaksa, gayet başarılı Ziya Selçuk!

****

Neyse özetlersem iki bakanın yeri garanti...
Berat Albayrak ile Süleyman Soylu…
Biri kayınpederden torpilli, öbürü Devlet Bahçeli’den…


****

Bakanlar Kurulu’nda değişim olur mu, bilemem. Ancak Ankara’da AK Parti kulislerinde bir değişim beklentisi olduğu kesin…

****

Bu yazının dipnotu: AK Parti Genel Merkez yöneticileri de değişecek. Bir kısmı bakan olacak. Bir kısmı “Metal yorgunu” olarak kenara çekilecek. Yerlerine yeni isimler gelecek.