Gelecek Partisi'nden istifa açıklaması

Gelecek Partisi'nden istifa açıklaması

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nde istifa depremi yaşandı. Partinin Ankara İl Başkanı Osman Hakan Kılıç ve 7 ilçe başkanı ile birlikte parti üyeliğinden istifa ettiğini açıklaması üzerine Gelecek Partisi'nden yanıt gecikmedi.

“Gelecek Partisi’nin siyasetinin ehliyet, liyakat, adalet ve ahlak üzerine inşa edildiğini düşünerek görevi kabul etmiştim. Ancak görev yaptığım 8 aylık süreç içerisinde az önce bahsettiğim ilkelerden uzaklaştığını gördüm” diyerek Gelecek Partisi'nden istifa eden Ankara İl Başkanı Osman Hakan ve 7 ilçe başkanı hakkında parti tarafından açıklama geldi. 

Gelecek Partisi'nden yapılan açıklamaya göre; yeni Ankara İl Başkanlığına Feramuz Üstün'ün atandığı bildirildi.

Gelecek Partisinin açıklaması şöyle:

"Kurulamaz denilen Gelecek Partimiz ilan edildiği üzere 12.12.2019 tarihinde kurulmuş ve pandemi dahil bütün olumsuzluklara rağmen çok kısa sürede teşkilatlanarak 1 Olağan Kongre sürecini başlatmaştır.
Kongre sürecinin doğal rekabetçi ortamları içerisinde Ankara il Başkanımız istifasını açıklamıştır. Kendisine bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşamında başarılar dileriz.

Yapılan istişareler neticesinde Ankara il Başkanımıza, Yönetim Kurulu Üyemiz Feramuz Üstün atanmıştır.
Partimizde kongre süreçleri devam etmekte olup, belirlenen takvim çerçevesinde il kongrelerinin bitiminde ve kısa zamanda 1. Olağan Büyük Kongremiz gerçekleşecektir. Kamuoyuna saygıyla sunarız."