'Genel Merkez kendi ayağına kurşun sıkıyor'

'Genel Merkez kendi ayağına kurşun sıkıyor'

MHP Genel Merkezi'nce eski milletvekili ve genel başkanlığa adaylığına açıklayan Meral Akşener hakkında inceleme başlatılmasına, Akşener'in ekibinden tepki geldi.

MHP Parti yönetiminin bu kararını, Meral Akşener'e yakın isimler "Genel Merkez kendi ayağına kurşun sıkıyor" sözleriyle değerlendirdi. Aynı kaynaklar, "Zaten bazı teşkilatları feshettiği için genel merkeze tepkili olanlara, bu kararla yenileri eklendi" dedi.

Muhalefet cephesinde, genel merkezin, Akşener hakkında, disiplin kurulu vasıtası ile alabileceği bir ihraç kararının olağanüstü kongrede delege oyları ile iptal edilebileceği ve "partili iradenin Akşener'in genel başkanlığının önünün kesilmesine izin vermeyeceği" yorumları yapılıyor.

Akşener, cuma günü katıldığı bir televizyon programında "Eğer bu çevrelerin iddiaları doğru ise yani, Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bir paralel projesi ise ben de MHP için bir paralel projesiysem baş paralel bu durumda Sayın Bahçeli oluyor. Ama bu doğru değil.Türkiye'de son dönemde birisinin kafasına bir taş düşse bundan birkaç yıl evvel Ergenekoncu'ydu, şimdi paralelci, yarın ne olacak bakacağız" ifadesini kullanmıştı.

Genel Merkez bu ifadelerin ardından, Akşener'in 1 Kasım seçimlerinden sonraki açıklamalarına yönelik inceleme başlatmış, partiye yakın kaynaklar ise incelemenin ardından Akşener'in kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilebileceğini belirtmişti.