Gürbüz Çapan: Esenyurt Harlem'e Döndü

Gürbüz Çapan: Esenyurt Harlem'e Döndü

Memleketi Kars’ta bulunan Esenyurt kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, ilçede yaşanan sel felaketi ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, son yıllarda Esenyurt’un oldukça hor kullanıldığına dikkat çeken Çapan, ilçenin nüfusunun 1 milyonu aştığını belirerek, Esenyurt’un Harlem’e döndüğünü söyledi

Esenyurt Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada ilçenin nüfusunu 500 bin kişi olarak planladığın belirten Gürbüz Çapan, son yıllarda kot farkı gözetilmeden dere yataklarına ev yapılması izin verildiğini belirtti.

ÇOK ÜZGÜNÜM

Esenyurt’u çocuğu gibi gördüğünü değerlendiren Çapan, “Esenyurt’ta sel felaketi meydana geldi. Ölü ve yaralılar var. Birçok vatandaşımızın evleri sular altında kaldı. Çok üzgünüm. Sel felaketinin yaşanmasının nedeni dere yatağına ev yapılmasından kaynaklıdır. Normalde dere yatağından en az 35 metre mesafede ev yapılması gerekir. Biz görev süremizde dere ıslahı yapmıştık. Ama onlar dere yataklarına sıfır noktada evler yapılmasına izin verdiler. Böylece kot farklı gözetilmeden daha fazla daire kazanılması yoluna gittiler. Şiddetli yağmur sonrası sel baskını olunca da ikici kata kadar daireler sular altında kaldı. İki gündür televizyonlarda felaket görüntüleri yayınlanıyor.”dedi.

ESENYURT ÇOK HOR KULLANILDI

Esenyurt çok hor kullanıldığına da dikkat çeken Çapan, “Ben Esenyurt’un nüfusunu 500 bin kişi olarak planlamıştım. Şu anda Esenyurt’un nüfusu 1 milyonu aştı. Daha bir milyon nüfus da arkadan geliyor. Binlerce konut yapıldı ve her biri şu anda boş vaziyettedir. Cehennem gibi 40 ile 50 katlı binalar yaptılar. Esenyurt Harlem’e döndü. Türkiye’nin en kalabalık ilçesi şu anda Esenyurt’tur. Şu anda ilçede hiçbir sosyal ve kültürel faaliyet yapılmıyor. Gençler için kazandırılmış hiçbir alan yok. Esenyurt çok zorda. Esenyurt benim çocuğum gibidir. Ne zaman bir şey olsa baba soruyorlar. Sel de bassa beni arıyorlar. Sağ olsun şu anda İstanbul Belediye Başkanı başkan Ekrem İmamoğlu bölgede inceleme başlattı. Felaket bölgesinde boşaltma yapılacak. Evler başka yerlere aktarılacak. O binalar yıkılacak. Başka çözüm yok. İnşallah bir daha sel baskını olmaz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Haber - Tacettin Durmuş