Gürsel Tekin: AKP-FETÖ ilişkisi tavuk yumurta ilişkisidir

Gürsel Tekin: AKP-FETÖ ilişkisi tavuk yumurta ilişkisidir

Deniz Olgun'un moderatörlüğünde Gazetekritik'in Kritik Sorular programına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Gazetekritik’te Deniz Olgun'un sunduğu‘Kritik Sorular’ programına konuk oldu. 

 

CHP İstanbul Milletvekili Tekin'in konuşmasından satır başları:

Türkiye’de ulusal ve yerel olmak üzere 100-150 tane televizyon, onlarca gazete var. Yüzde 85’lik bir kısım iktidar kontrolünde. Geri kalan yüzde 10-15 insanların bu gidişatla ilgili itirazlarını haberleştiren kanallardır. Tele 1 ve Halk TV'ye beş gün karartılma cezası geldi. Bunu şiddetle kınıyorum bunu kabul etmek mümkün değil. Her tartışma, her itiraz eden cezalandırılırsa burası yakın tarihimizde Güney Kore’den farkı kalmaz. Türkiye bugün uluslararası arena da çok güçlü bir ülke görünümlü olmasına rağmen yöneticilerin bunları fark etmemeleri sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmeleri Türkiye için çok tehlikelidir.

YASAKÇI,TOPTANCI MANTIKLA YAPILACAK DÜZENLEMEYE GÜÇLERİ YETMEZ

Sosyal medya alanı bir başkasını hakaret etmek özel yaşamını rencide etmek alanı değil bunu herkesin bilmesi lazım. Hukuksal anlamda önlem alınması gereken çok konu var. Ama bir yasakçı, toptancı mantıkla yapılacak düzenlemeye güçleri yetmez bu mümkün değil. Sosyal medyayı Güney Kore gibi kapatacaksınız uluslararası arenada tecrit edecekseniz zaten o zaman kimse bir şey demez. Günübirlik alınmış bir karardır, kendilerini gözden geçirmeleri gerekir.

BAROLAR KONUSUNDA TAVIR ALINMALI YOKSA YARIN ÇOCUKLARINA HESAP VEREMEZLER

İstanbul’da tek bir tane Hamamcılar Odası var, ikinci bir Hamamcılar Odası açamazsınız. Hamamcılar Odası yasal olarak bu kadar önemliyken birden fazlasını açamazsınız derken hukukun savunma mekanizması olan avukatlıkla ilgili açabilirsiniz derseniz pazara çevirirsiniz. Bu her siyasi partinin, hareketin, cemaatin barosu olacak demektir. Sürekli bölünme diyenler kendileri bölüyor. Komisyonda aklıselim ya da genel kurulda haysiyetli insanların bu konuda tavır almasını bekliyorum aksi takdirde yarın çocuklarına hesap veremezler.

FETÖ-AKP İLİŞKİSİ TAVUK YUMURTA İLİŞKİSİ GİBİDİR

FETÖ- AKP ilişkisi tavuk yumurta ilişkisi gibidir yani o kadar iç içe girmişler ki ticari, parasal ilişkiler, ortaklaşa şirketleri var var oğlu var. FETÖ AKP ilişkisi bilinçli bir tercih ilişkisidir. Sadece Bülent Arınç değil AKP Genel Başkan Yardımcısı da çok açık bir itirafta bulundu, Biz onlarla birlikte yürüdük demek bilinçli bir tercihtir. FETÖ ve AKP ilişkisini çözmek için para ve imar ilişkisine bakılması gerekir. Para ve imar ilişkisiyle AKP, FETÖ ilişkisiyle çok somut bir şekilde çözümlenmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Başkanlar FETÖ’yle görüşmemiştir fıtratında yoktur. 2004 yılında MİT’in hazırladığı rapor ortada bu raporu alıp sümen altı eden de CumhurbaşkanIdır FETÖ’yü oradan buradan aramayacağız FETÖ’yü arayacağımız merkez AKP’nin ta kendisidir.

İTTİFAK İŞLERİ BİZİM DEĞİL TAM DA SİZİN İŞİNİZ

Cumhuriyet Halk Partisi perdesiz et gibidir örtülü gizli hiçbir şey yoktur. Örtülü bir ittifak söz konusu değildir. Kendi ilçemizde alamadığımız oyları önemli kısımlarını AKP’nin ilçelerinden aldık. Arnavutköy’de yüzde 5 olan oy oranımızı yüzde 40’a çıkardık. Seçmen kandırıldı, üç Y ile geldiler. Yoksulluk bitirilecekti köy gibi büyüdü. İkinci iddia yolsuzluğun hortumu kesilecekti bugün yolsuzlukta ya bir oluyoruz ya iki oluyoruz. Üçüncü vaatte ise yasaksız bir Türkiye yaratılacaktı. Yasaksız Türkiye’de gelinen nokta Twitter’ı kapatmak. Suçu kendilerinde aramayıp seçmen suçlanıyor. Siyasi partilerin görevi her siyasi partinin oyunu almaktır. Türkiye’nin dört bir yanında büyükşehirlerde en çok oyu önce AKP’den sonra HDP’den aldık. Yarında almak için çaba sarf edeceğiz. İttifak işleri bizim işimiz değil tam da sizin işinizdir. Siyasi partilerin yapacağı iş suçu kendisinde aramaktır. Yolsuzluğa bulaşıldığı, seçmene hakaret edildiği tepeden bakıldığı için seçmen oy vermedi önümüzdeki seçimde de oy vermeyecekler.

Cumhuriyet Halk Partisi gibi 100 yıllık bir parti kurultayda kurallara uyacak nicelikte ve nitelikte bir partidir. Genel merkezimiz bütün önlemleri almıştır.