HDP'li Buldan: Ülke tek adam rejimi ile uçuruma doğru sürükleniyor

HDP'li Buldan: Ülke tek adam rejimi ile uçuruma doğru sürükleniyor

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Türkiye derin ekonomik, sosyal, siyasal ve toplumsal krizler yaşıyor. Bir yönetim krizi var. Ülke tek adam rejimi ile uçuruma doğru sürükleniyor” dedi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Buldan, Barış Pınarı Harekâtı’nın “halkları yeni bir savaş ve yıkım süreciyle karşı karşıya getirdiğini” söyledi.

Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin başlattığı operasyon Kürt halkının ve diğer halkların geliştirdiği demokratik yaşam iradesine, demokratik yönetime, barışa, umuda saldırıdır. ‘Bize rağmen siz demokratik bir yönetim’ kuramazsınız denilmektedir. Dertleri Kürtlerin kazanımlarıdır. Bu iktidar bütün politikasını Kürt karşıtlığına, Kürtlerin demokratik kazanımlarını berhava etme üzerine kurulmuştur. Aynı zihniyeti biz sınırın bu tarafında kayyım darbesinde de bir kez daha gördük.”

HDP’li belediye başkanlarına yönelik dün gece operasyon yapıldığını ve bazı belediye başkanlarının gözaltına alındığını anımsatan Buldan, “Bu gözaltılar Kürt halkının iradesine bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

Buldan, şunları söyledi:

“Türkiye derin ekonomik, sosyal, siyasal ve toplumsal krizler yaşıyor. Bir yönetim krizi var. Ülke tek adam rejimi ile uçuruma doğru sürükleniyor. İçerideki krizin üzerini örtmek için savaşa ihtiyaç duydular. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde kaybettiler. İktidardan gideceklerine dair toplumdaki umut ve cesaret arttı. Demokratik ittifak ile iktidarın değiştirilebileceği görüldü. AKP’nin Suriye savaşındaki ısrarının bir nedeni de budur. Hedefleri, kendi içindeki çözülmeyi durdurmak, iktidarını ayakta tutabilmek, demokrasi ittifakını akamete uğratmaktır.”

‘GİDEREK YALNIZLAŞTI’
AKP’nin içeride ve dışarıda “giderek yalnızlaştığını” da söyleyen Buldan, “harekât ile IŞİD’in kendine yeniden alan açarak, toparlanacağı” iddiasında bulundu. Buldan, “Türkiye’nin en büyük birliğini kurma zamanının geldiğini ve bunun da barış ittifakı olduğunu” dile getirdi.