'HDP'nin baraj altında kalması AKP'ye 70-75 vekil hediye etmektir'

'HDP'nin baraj altında kalması AKP'ye 70-75 vekil hediye etmektir'

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "HDP baraj altında bırakılırsa bunun AKP-MHP koalisyonuna 70-75 vekil hediye etmektir. Bu nedenle demokrasiden yana olan Türkiye'de yaşayan herkesin eşit ve özgür birlikteliğinde olanların yeri HDP'dir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Beştaş, şöyle konuştu:

Adayımızın başvurusunu yaptık ama adayımız içeride, rehin tutulmaya devam ediyor. Demirtaş'ın adaylığı çok değerli. Bu demokratik siyasette ısrarın yansımasıdır.

Bir buçuk yıldır keyfi bir şekilde rakibi tarafından cezaevinde tutulurken kendisi çözümün demokratik siyaset olduğunu bir kez daha ilan etmiştir Demirtaş.

"BU SEÇİM İK TURDA BİTMEYECEK"

Bu seçim ilk turda bitmeyecek. İkinci turda yarışa Demirtaş'la devam edeceğiz. AKP MHP koalisyonu HDP'yi sandığa gömün derken her türlü hukuksuzluk meşrudur demek istiyor. Ama HDP halkın ta kendisidir.

Onlar devletin tüm gücüne güvensin hiçbir güç halkın gücünün üstünde değildir. Halk Demirtaş ve HDP'yi en iyi yere getirecektir.

HDP baraj altında bırakılırsa bunun AKP - MHP koalisyonuna 70-75 vekil hediye etmek demektir. Bu nedenle demokrasiden yana olan Türkiye'de yaşayan herkesin eşit ve özgür birlikteliğinde olanların yeri HDP'dir.

"DEMİRTAŞ'IN SERBEST KALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Biz son hızla çalışıyoruz. Demirtaş'ın özgür olması gerekiyor. Biz hem YSK'ya hem yargılandığı yerel mahkemeye hem AİHM'e hem de AYM'ye en kısa sürede serbest kalması için başvurularımızı yapacağız.

Bir aday içeride 4 duvar arasında diğer aday bütün kanallarda. İşte adil seçimin fotoğrafı. Böyle bir seçimle 24 Haziran'a gidemeyiz. Demirtaş bırakın televizyona çıkmayı fotoğraf gönderebilmek için bile bir çok bürokratik yolu aşmak zorunda.

Beştaş, gazetecilerin "Demirtaş'ın serbest kalması için atacağınız adımlar neler?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "Demirtaş'ın kampanyayı bizzat yürütmesi için serbest kalması için AYM'ye, AİHM'e, yargılandığı mahkemeye başvuracağız, talepte bulunacağız. YSK'ya da seçimin adil özgür koşullarda yapılması için taleplerimizi sunacağız.

"İNCE'NİN ZİYARETİ ANLAMLI VE DEĞERLİDİR"

Sayın Muharrem İnce'nin Demirtaş'ı ziyaretini anlamlı ve değerli buluyoruz. Takıldığımız başka bir nokta var, Demirtaş'ın da iade - i ziyarette bulunması lazım, geleneklerimizde böyledir.

Demokratik bir ortamda, eşit yarış yürütmelerinden yanayız. Milletvekillerimizin de kişisel twitter paylaşımlarıdır. Bu tartışmalar bitmelidir. Asıl hedef AKP - MHP faşist koalisyonudur. Bu düzen değişmelidir. Temel yaklaşımımız yerinden yönetimin güçlendiği bir parlamenter sistemdir".