HDP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu

HDP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu

Meclis Genel Kurulu'nda yarın yapılacak seçim öncesinde HDP'nin TBMM Başkanı adayı Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş oldu.

TBMM Başkanlığı seçimi öncesi son başvuru HDP'den geldi. HDP Meclis Başkan adayını belirleyerek, Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'ı gösterdi.

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, partisinin Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir ile birlikte TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na, Beştaş'ın adaylık başvurusunu sundu.

Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bilgen, Meclis'in yasama görevini yapması ve yürütmeyi denetlemesinin kendileri açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "Türkiye'de yeni sistemle birlikte parlamentonun değersizleştirilmesi, önemsizleştirilmesi yönünde bir arayış olduğu çok net bir biçimde kendini hissettiriyor. Bugün, üç milletvekilimizle beraber, 10 milletvekilimizin imzalarıyla birlikte Siirt Milletvekilimiz Meral Danış Beştaş'ı TBMM Başkanlığına önerdik. Ülke için hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

AK Parti aday olarak İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ı; CHP, İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak'ı; İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'nu Meclis Başkanlığı'na aday göstermişti. Aday göstermeyen MHP ise AK Parti adayını destekleyeceğini açıklamıştı.