Hedef güçlü ve dinamik yönetim

Hedef güçlü ve dinamik yönetim

CHP İstanbul’da başlayan ilçe kongre sürecini mercek altına almaya devam ediyoruz. İbrenin CHP’ye döndüğü Sancaktepe, Üsküdar ilçelerindeki son durumun yanı sıra yedi ilçedeki adaylar projelerini Yurt’a anlatı. CHP’de hedef ise güçlü ve dinamik yönetimler oluşturmak. 

Cihan GÜNER & Süleyman KILIÇ

CHP İstanbul'da başlayan ilçe kongre süreci tüm hızıyla sürüyor. Demokrasi şöleni havasında geçecek olan kongrelerde, hedef güçlü ve dinamik yönetimler oluşturmak. İlçe seçimlerine ilişkin nabzını tutacağımzı ilçeler arasında son referandumda 'Hayır' oylarının yükseldiği Sancaktepe, Üsküdar gibi ilçeler bulunmakta. Bu ilçelerde oluşturacak yeni yönetimler 2019 seçimlerinde CHP'ye iktidar yapacak yolu da açabilir. İşte Yurt farkıyla ilçelerdeki seçim süreci...

ÇEKEMKÖY

ANALİZE Çekmeköy ile başlıyoruz. Kentleşme hamlesi gösteren Çekmeköy'de son dönemlerde CHP'ye yönelik bir eğilim var. 239 bin 611 nüfusa sahip Çekmeköy'de seçmen sayısı ise 164 bin. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde CHP yüzde 28.39 oranında oy aldı. 2014 yerel seçimlerinde oyunu artıran CHP yüzde 38.10 oranında oy aldı. İbrenin CHP'ye döndüğü Çekmeköy'de referandumda, 'Evet' oyları yüzde 52.5 'Hayır' oyları ise yüzde 47.5 oldu. CHP'nin 5 bin üyesi var. İlçe delege sayısı 417. İl delege sayısı sayısı sekiz, kurultay delege sayısı üç. ÇEK- Çekmeköy'de dört aday yarışacak. İşte Çekmeköy'deki adaylar...

Sami Yayla: Değişim zamanı

Çekmeköy 1994 yılından bu yana belediye olan bir yer, 2009 yılında ise ilçe belediyesi olarak yönetiliyor. 1994 yılından bu yana CHP hiç seçim kazanamamış. Hâlâ 1994 yılından bu yana siyaset yapan bü- yüklerimiz var, biz artık yeni ve dinamik kadrolarla sonuç değişsin istiyoruz. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek yerine bize sadece zaman kaybettiriyor. Biz artık değişim istiyoruz. Artık risk alma, cesaret gösterme ve köşeli konuşma zamanının geldiğini düşündüğümüz için, ‘değişmeyen tek şey değişimin kendisidir’ anlayışının herkes tarafından iyi algılanması gerektiğini düşünerek, bu sü- reçte irade koymayı düşündük ve aday olduk.

Erdoğan Bozkurt: Kısır tartışmalar son bulacak

ÜLKEMİZDE yaşanan kötü gidişatı hepimiz görüyoruz, yaşıyoruz. Bu haksızlıklara dur demenin yolu CHP çatısı altında örgütlü mücadeledir. Bu mücadele sadece resmi prosedürler ile yapılmamalı, ülke sorunlarını alanlara taşı- yabilecek siyasal etkinliklere dönüştürülmelidir. KHK ile işten atılan mağdurlar, maden işçilerinin dertlerine, çocuk istismarına, kadın cinayetlerine duyarlı olan ve eylem koyabilen kadrolar oluşturmak gerekiyor. 2019’un önemini hepimiz biliyoruz. Bu doğrultuda kendi içimizdeki kısır çekişmeleri bir kenara bırakmalı, örgütlü mücadeleye yüzümüzü dönmeliyiz. İç barışı ve huzuru sağlamalıyız. Dinamik, seçimlerde görevinin başında kalacak, siyaset üretecek kadrolar oluşturmak zorundayız. Bu doğrultuda 2019’da omuz omuza mücadeleyi kurmak için adayım.

Hüseyin Kızıltaş: Dinamik bir yönetimle kazanmaya hazırız

ÇEKMEKÖY 2009 yılında Alemdağ, Çekmeköy, Taşdelen ve Ömerli beldelerinin birleşmesi ile bir ilçe yapıldı. Son iki seçimde hatalar yüzünden yerel seçimleri kaybettik. Biz bu hataların bilincindeyiz ve 2019'da kazanacağız. AKP Belediyesi burayı iyi yönetmiyor. 1/5000'lik plana uygun 1/1000 plan yapmayarak belde Çekmeköy olan beş mahallenin imar planının iptaline neden oldu. Bu yüzden toprak sahipleri müteahitler ve bölge halkı sıkıntılar yaşadı. Geçtiğimiz günlerde yeni yapılan 1/1000'lik planda mahkemenin iptal kararları düzelmediği gibi, belediye hizmet alanı olarak 8200 metrekarelik bir araziyi özel okul alanı olarak plana koymuşlar. CHP Grubu olarak bu plana itiraz ettik ve dava açtık. İmar uygulamalarında usulsüzlükler yapılmaktadır. Çekmeköy halkı mevcut belediyeden memnuniyetsizliğini ifade etmektedir. Dinamik bir ilçe yönetimi ile 2019 yerel belediyeyi kazanmaya hazırlanıyoruz.

Halis Gerbağ: İktidar için adayım

SİLİVRİ

SİLİVRİ İlçesinde toplam 35 mahalle, 3 bin 34 sokak bulunmaktadır. CHP üye sayısı 4 bin 360. İlçe Kongre Delege sayısı (doğal delegeler dahil) toplam 418. Ön seçim delege sayısı toplam 817. İl delege sayısı toplam dokuz. Silivri nüfusu 2016 yılına göre; 170 bin 523... Bu nüfsun, 92 bin 892 erkek ve 77 bin 631'i kadından oluş- maktadır. 2017 yılına göre seçmen sayısı. 116 bin 716 2015 Haziran genel seçim sonuçları... 110 bin 296 seçmen sayısı; 90 bin 727 geçerli oy, AKP yüzde 32, CHP yüzde 38. 2017 referandum sonuçları: Yüzde 59.8 'Hayır', yüzde 40.2 'Evet'...

Suna Göçengil: Atatürk’ün mirasına sahip çıkacağız

DOĞUP büyüdüğüm ilçemde, 2004 yılında CHP üyesi oldum. Üyesi olmaktan onur duyduğum partimde 2004 yılı ve 2009 yılları arasında gerçekleştirilen ilçe kongrelerinde ilçe yönetim kurulu üyeliği ve ilçe sekreterliği görevlerinde bulundum. Ardından 2014 yerel seçimlerinde ikinci sıra meclis üyesi adaylığımla İBB ve ilçe meclis üyeliği görevlerine seçildim. Görev sürem boyunca İBB ve ilçe meclis üyeliği görevlerine seçildim. Görev sürem boyunca İBB CHP Meclis Grubu’nda Grup Sekreterliği, İlçe Meclis Grubu’nda 1. Meclis Başkan Vekili olarak görevlerimi tamamladım. 2 Mart 2015 tarihlerinde İstanbul İl Başkanlığı’nın onayı ile ilçe baş- kanı olarak göreve atanmamın ardından 29 Kasım 2017 günü yapılan 10. Olağan İlçe Kongresi’nde değerli örgütümüzün takdiri ile ilçe başkanlığı görevine seçildim. Ve bu görevimi halen büyük bir gururla sürdürmekteyim. İlçe başkanlığı görevinde geçirdiğim süre içersinde iki genel seçim ve bir referandum seçim süreci geçirdim. Yoğun bir tempoda, İlçe Yönetim Kurulumuz, Kadın ve Gençlik Kollarımız, yerel yö- netimde gururumuz olan Belediye Başkanımız, Meclis Üyelerimiz ve tüm örgütümüz ile uyum içersinde çalışarak ilçemizde savunduğumuz değerlerimizi koruyarak, her seçimde partimizin oy oyanlarımızı artırarak hedeflerimizi gerçekleştirdik. Seçim çalışmalarının yanında projeler üretip, sorun olarak gördüğümüz konularda eylemlere katılarak CHP'nin ön planda olmasını sağladık. İstanbul'da, ilçemizde bulunan her mahalleye ulaşmaya çalıştık. Partimizde birlik ve beraberliği sağlamak için elimizden geleni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bunun adına ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun bizlere bıraktığı mirasa ilçemizde sahip çıkmak için, yerel yö- netimdeki iktidarımızın devamı için, kazanılacak birçok kalp için, Silivci İlçe Başkanlığı’na bir kez daha aday oldum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir neferi olarak her zaman başta ülkemiz için ve CHP'nin iktidar olması için çalışacağız.

ŞİŞLİ

Nüfusu: 274.000 Toplam Seçmen Sayısı : 207.496 2014 Yerel seçimlerde: CHP yüzde 61.57. 108 bin 523 oy, AKP yüzde 27.53. 48 bin 531 oy. Toplamda 25 mahalle bulunmakta, üye sayısı 8 bin 200. Delege sayısı 400. İl delegesi 18. Şiş- li'de tek aday mevcut.

Av. Veli Çelik: İktidar için adayım

2000 yılından itibaren aktif olarak CHP'de çalışıyorum. İlkem ve ideolojim adına, ülkemin yarınlarına olan sorumluluğum gereği partimde çalışıyorum. Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyetimiz’in kahramanlarını korumak için sosyal demokrasiye, CHP iktidarına ihtiyacı olduğu tartışmasızdır. Bu nedenle birikimimizi ve tecrübemizi bu amaca yönlendirmeliyiz. Bu çerçevede partililerimizin teveccühü ve takdiri ile yedi yıldır Şişli'de ilçe başkanı olarak partime hizmet ediyorum. 2010 anayasa referandumu ile başladığım ilçe baş- kanlığımdan 2011 genel seçimleri, 2014 yerel seçimi, 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi 2015 Haziran, 2015 genel seçimleri, 2017 anayasa referandumu olmak üzere toplam yedi seçim ve referandum geçirdik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde; partililerimiz ve arkadaşlarımızla birlikte, Şişli'de her defasında oylarımızı artırarak çıktık. Şişli'yi artık çok daha iyi biliyoruz ve tanıyoruz. Neyi, nasıl yapacağı- mızı artık daha iyi biliyoruz. Üye sayımızı ve aktif çalışma gruplarımızı nitelik ve nicelik olarak hep artırarak geldik. Yarın seçim olsa kesinlikle ‘Şişli hazırdır’ diyecek noktadayız.

Başta Kadın ve Gençlik kollarımız olmak üzere, partililerimizle sorunsuz, uyum içersinde, organize ve sistematik bir çalışma anlayışı ile bu başarıyı yakaladık. Hiçbir zaman ben olmadık, biz olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bunun yanı sıra önümüzdeki 2019 yerel seçimlerinin de öneminin farkındayız. Bu kritik süreçte yukarıda anlatmaya çalıştığımız anlayış ve inançla, partimize ve ve ülkemize olan sorumluluğumuzu yerine getirmek adına arkadaşlarımızla birlikte bir kez daha aday olmaya karar verdik. Ve yine bu çerçevede arkadaşlarımın, partililerimizin, öneri desteği ile bir dönem daha Şişli İlçe Başkanlı- ğı’na aday oldum.

ÜSKÜDAR

Av. Onur Çingil: Sorunları birlikte çözeceğiz

2014 yerel seçimlerinde ilçe başkan yardımcısı olarak görev yapmış o değeri çok iyi bilen birisiyim. Seçimlerde hukuka aykırı bir çok iş dönmüş, tıpkı Ankara seçimleri gibi Üsküdar'da da kirli eller devreye girmişti. O tarihte 7 bin oy farkı ile resmi olarak seçimi kaybettiğimiz ilan edildi. Bizim oyumuz 149 bin, AKP'nin oyu 156 bin olarak gösterildi. Üsküdar'da 2014 yerel seçimlerinde 17 mahallede CHP birinci çıkmıştır. Genelde de mahallelerin yarıdan fazlasında CHP öne çıkmıştır. Seçimi belirleyen sonradan kurulan ve yoğun nüfusa sahip çevre mahalleler olmaktadır. Ünalan, Yavuztürk, Cumhuriyet ve Bulgurlu gibi seç- meni yoğun olan mahalleler çok sonradan kurulmuş, bu sebeple de sorunları özellikle imar sorunu olan mahallelerde ülkemizdeki insanlarımızın, ortak sosyal ve ekonomik sorunları kullanılarak, istismar edilerek AKP buraları oy deposu haline getirmiştir. Biz de bu yüzden mahalle halkıyla yakın ilişkiler oluşturarak, sorunları birlikte hukuksal ve demokratik anlamda çözmenin yolunu arayacağız.

Erdoğan Altan: Başarıyı taçlandırmak istiyorum

Üç buçuk yıldır ilçe başkanıyım. Yeniden aday olmamın gerekçesi Üsküdar Belediyesi’ni alarak başarıyı taçlandırmak istemem.

BEŞİKTAŞ

CHP'nin kalelerinde birisi olan Beşiktaş'ta tek aday var. 189 bin 356 nüfus ile 150 bin 353 seçmene sahip olan Beşiktaş'ta 2014 yerel seçimlerinde CHP yüzde 76.35, AKP yüzde 16.62 oranında oy almıştı. Beşiktaş'ta 23 mahalle var. CHP üye sayısı 5 bin 887 kişidir. Doğal delegelerle toplam 418 ilçe kongre delegesi var. İl delege sayısı 17 kişidir. Kurultay delege sayısı 15 kişidir.

Sebahattin Öztürk: Kalkınma yerelden başlar

Kalkınma da, çürüme de yerelden başlar. Dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde yerel demokrasilerinin çok gelişmiş olduğunu görürsünüz. Yerelden genele Türkiye'nin değişeceğine olan inancımdan ötürü aday oldum.

BAYRAMPAŞA

Bayrampaşa nüfusu 2016 yılına göre 273 bin 148. 2014 Yerel Seçim Sonucu; AKP : 86 bin 572 yüzde 50.4 CHP : 67 bin 486 yüzde 39.3... Bayrampaşa nüfusunu Balkan göçmenleri Trakya, Karadeniz, Anadolu ve Ortaanadolu halkı oluşturmaktadır. Bayrampaşa halkının yüzde 40'ını temsil eden göç- menler, genellikle Yıldırım, Vatan ve Terazidere mahallelerinde ikamet etmektedir. Bayrampaşa’da 11 mahalle bulunmaktadır. CHP İlçe üye sayısı 3600'dür. İlçenin toplam 400 kongre delegesi, 11 il delege sayısı, ilçe üye sayısı 3 bin 168'dir.

Hasan Mutlu: Huzur içinde yaşayacağız

1990 yılından bu yana Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Sultangazi'de eğitim sektöründeyim. Günümüze kadar sadece Bayrampaşa'da 35 bin civarı öğrenci yetiştirdim. Bayrampaşa sokaklarında karşılaştığı- mız 10 kişiden en az sekizi ile tanışır, kucaklaşır, sohbet ederiz. Bayrampaşa'da ikamet ediyor, Bayrampaşa'yı ve Bayrampaşalılar’ı çok yakın tanıyorum. Bayrampaşalı- lar ile iç içe olmak ve onlara hizmet etmek beni çok mutlu ediyor. İnançlı bir sosyal demokrat olarak, Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk Devrimleri’ni korumak, yaşatmak için adayım. Kentsel dönüşümünü vatandaşı ile birlikte huzur içinde tamamlanmış bir ‘Mutlu Bayrampaşa’ hayalini gerçekleştirmek inancıyla ilçe başkanlığına adayım.

Remzi Albayrak: Daha etkin bir mücadele

BEN, kişisel menfaat için değil, ilçemin, örgütümün ve partimin menfaatleri için, iktidar partisinin baskıcı ve çağdışı uygulamalarına karşı, ilçe örgü- tüyle birlikte, daha etkin bir mücadele yapmak, çeşitli sebeplerle, örgütümüzde zayıflatılan birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamını yeniden sağ- lamak, yerel siyaseti düzenleyerek partimin iktidar hedefine katkı sağlamak, Bayrampaşa Belediye Başkanlığı seçimini partimize kazandırmak için aday oldum.

SANCAKTEPE

SON referandumda 'Hayır' oylarının yükseldiği ilçerden birisi olan Sancaktepe'de 2019 seçimleri için umut vaat ediyor. Kentteki muhalefet ile birlikte yol almayı hedefleyen Sancaktepe'de tek aday ise Alper Yeğin. Genç ve dinamik bir çalışma yapan Alper Yeğin, bölgede takdirler karşı- lanan isimler arasında. 405 bin nüfusa sahip olan Sancaktepe'de CHP'nin üye sayısı 8 bin. Delege sayısı 416. Sancaktepe'de CHP'nin 11 il delegesi, sekiz kurultay delegesi bulunmakta. 2014 seçimlerinde AKP, 85 bin CHP, 60 bin 500 oy aldı.

Alper Yeğin: 2019'da iktidar olmak ve belediyeyi yönetmek için adayım