İBB on binlerce takipçi kaybetti, İmamoğlu saniyede iki takipçi kazandı!

İBB on binlerce takipçi kaybetti, İmamoğlu saniyede iki takipçi kazandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Twitter hesabı, YSK'nın seçim iptali kararı ve Ekrem İmamoğlu'nu takipten çıkarması sonrası on binlerce takipçi kaybetti. İBB takipçi kaybederken, mazbatası elinden alınan İmamoğlu'nu neredeyse saniyede iki kişi takip ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dün 543 bin 234 olan Twitter takipçi sayısı, büyükşehir seçimlerinin iptal edilmesi ve İBB hesabının "YSK’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili kararının İstanbulumuza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz" tweeti sonrası 543 binden 470 bine kadar düştü.

​Sosyal medya istatistiklerini izleyen ve analiz eden web sitesi socialblade.com'un verilerine göre, dün 543 bin 234’e kadar çıkan İBB Twitter hesabı, 8 Mayıs itibariyle 470 bin seviyelerinde.

İptal kararı sonrası Ekrem İmamoğlu'nu takipten çıkan @istanbulbld hesabı son 20 saatte 60 binden fazla takipçi kaybetti.

İMAMOĞLU'NA DESTEK BÜYÜYOR

Yüksek Seçim Kurulu’nun İBB Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararından sonra sosyal medyada Ekrem İmamoğlu’na destek ise giderek büyüyor.

Sözcü'nün haberine göre, İmamoğlu'nun takipçi sayısı saniyelerle yarışıyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul’daki yerel seçimlerin yenilenmesi kararından sonra sosyal medyada Ekrem İmamoğlu’na destek çığ gibi büyüyor.

Sanatçı, işadamı, sporcularla toplumun hemen her kesimi sosyal paylaşım sitelerinden açıklama yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi hesabı mazbata iptalinden sonra Ekrem İmamoğlu'nu takipten çıkardı. Ama İmamoğlu'nun takipçi sayısı hızla artmaya devam ediyor. İmamoğlu'nu neredeyse saniyede iki kişi takip etmeye başlıyor.