İlginç detay... AKP MHP'yi yok mu sayıyor?

İlginç detay... AKP MHP'yi yok mu sayıyor?

AKP'nin 'yerli ve milli' ortağı olan MHP'den gelen soru önergelerine ya hiçbir karşılık vermediği ya da soruları görmezden geldiği ortaya çıktı. Bu durum akıllara "Böyle 'dostluk', ittifak olur mu?' sorusunu getirdi.

Cumhur İttifakı ortağı MHP, 27. yasama döneminde muhalefet partilerinin iktidara sık sık eleştiriler yönelttiği şehir hastaneleri, sağlık çalışanlarının ödemeleri ve esnaf borçları gibi konularda AKP hükümetine çok sayıda soru önergesi verdi. AKP ise kendi ortağının bu konularda verdiği önergelere ya hiçbir karşılık vermedi ya da soruları görmezden geldi. MHP’liler, muhalefetin de iktidara en çok tepki gösterdiği Coronavirus salgını sürecinde yaşanan mağduriyetler konusuyla ilgili ittifak ortağı AKP’ye çok sayıda soru yöneltti.

MHP’NİN ÖNERGESİNE BAKANLIK ‘BİZİM GÖREVİMİZ DEĞİL’ YANITINI VERDİ

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre MHP’li Olcay Kılavuz, Coronavirus salgını nedeniyle yurtlarını boşaltan ancak yurt ücretlerini ödemeye devam eden öğrencilere ilişkin, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle önerge vererek, “Mağduriyetleri giderilecek bir çalışmanız var mı?” dedi. Kasapoğlu ise bu soruya “Bakanlığımızın görev alanına girmemektedir” yanıtını verdi.

SALGINDA KEPENK İNDİREN ESNAF VE SGK SORULARI

MHP’li Ümit Yılmaz ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a, salgında dükkânlarını kapatan esnafın Bağ-Kur, SGK ve stopaj ödemelerinden muaf tutulmasına ilişkin soru önergesi verdi. Ancak Selçuk da bu önergeye herhangi bir karşılık vermedi.

ALBAYRAK’A BORÇ ELEŞTİRİLERİ

MHP’liler salgının yarattığı borçlarla ilgili, eleştirilerin odak noktası olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a da sorular yöneltti. MHP’li İbrahim Sedef, verdiği soru önergesinde Albayrak’ın mart ayında açıkladığı ekonomik tedbirleri “yetersiz” olarak tanımlayarak, “Esnafımızın tamamı ciddi bir buhran içerisindedir” dedi. “Vatandaşlarımız temel ihtiyaçları olan gıda ve temizlik hariç alışveriş yapamamaktadır” diyen Sedef, Albayrak’a ekonomik desteklerin esnaf için genişletilmesine yönelik bir çalışma olup olmadığını sordu.

YANITLAMADI, LİNK GÖNDERDİ

MHP’li Ümit Yılmaz ise salgından kapanan özel öğretim kurslarının “iflas etmek” üzere olduğunu söyleyerek “Bu kurumlara kredi verilecek mi?” dedi. Albayrak ise, soruları görmezden gelerek, MHP’li vekillere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmaların linkini yanıt olarak gönderdi.

SAĞLIK BAKANINA SORULAR

MHP’li vekiller Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da, sağlık çalışanlarının ödemelerinin iyileştirilmesine ve atanamayan hemşirelerin atanmasına ilişkin soru önergeleri verdi. Koca bu önergelerin hiçbirine yanıt vermedi. MHP’li Ahmet Erbaş ise iktidarın en çok övündüğü konulardan şehir hastanelerini Koca’ya sordu.

KOCA SORULARA HİÇ YANIT VERMEDİ

Erbaş, hastanelerdeki sorunlara ilişkin verdiği önergede, “Binlerce yatak kapasiteli şehir hastanelerinde uygulamada yaşanan sorunların giderilmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır? Şehir hastanelerinin hizmete girdiği il merkezindeki hastanelerin büyük bir bölümü kapatılmaktadır. Dolayısıyla şehir merkezlerinin dışında yer alan şehir hastanelerine acil durumlarda zamanında hasta yetiştirilemediği için hastaların hayatını kaybettiği yönündeki eleştirilere katılıyor musunuz?” dedi.