İmamoğlu mazbata için YSK'ya başvurdu

İmamoğlu mazbata için YSK'ya başvurdu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu İstanbul İl Seçim Kurulu’na başvurarak Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının teslim edilmesini talep etti.

Yurt Haber Merkezi

Canan Kaftancıoğlu, “İl Seçim Kurulu’na gelirken sandıkların yüzde 91’i açılmıştır. Aradaki fark 15 bin 494’tür. Yani görülmektedir ki sandıkların tamamı sayıldığında da, geçersiz oyların tamamı sayıldığında da aradaki fark kapanmayacaktır. Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’u kazandığı bir kez daha tescillenmiştir” dedi. 

Canan Kaftancıoğlu ve Buğra Kavuncu dün saat 10.00’da İstanbul Adalet Sarayı’ndaki İstanbul İl Seçim Kurulu’na gelerek mazbata başvurusu yaptı. Canan Kaftancıoğlu dilekçesini verdikten sonra yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

'SIKINTILARI VARSA BİZ BİLGİLENDİRELİM'

“Seçim gecesinden yaşananları ve AKP temsilcilerinin kamuoyua yaptığı yanlış bilgilendirmeyi düzeltmek istiyoruz. Görünen o ki, kamuoyuna açıklama yapan AKP yetkilileri, AKP İl Başkanlığı’ndan doğru bilgi alamıyor ki, kamuoyunu yanlış rakamlarla, yanlış bilgilerle yanlış bilgilendiriyor. Eğer öyle bir sıkıntıları varsa bizler İYİ Parti İl Başkanı ve CHP İl Başkanı olarak kendilerine doğru bilgileri sunabiliriz kamuoyunu doğru bilgilendirsinler diye.”

'RESMİ TUTANAK DUVARDA ASILI'

“1 Nisan sabahı büyükşehir belediye başkanı seçimi birleştirme tutanak özetine göre, Ekrem İmamoğlu seçimleri 24 bin 57 farkla kazanmıştır. Belgesi de buradadır. Hiç öyle denildiği gibi 29 binler, 27 binler. Rakamlar havada uçuşuyor. Resmi tutanak şu anda İl Seçim Kurulu’nun duvarında asılı olan tutanak da budur. Ekrem İmamoğlu 1 nisan sabahı 24 bin 57 farkla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur. Sonra her seçimden sonra yaşanan ve olması gereken maddi hataların düzeltilme süreci başlamıştır. Bu süreç de 2 Nisan saat 15.00’e kadar sürmüştür. Bu süreçte bütün siyasi partiler, biz de, İYİ Parti de, AKP de, diğer partiler de sandık başlarında oluşmuş olan ve her seçimde olabilecek olan maddi hataların düzeltilmesine yönelik başvurularda bulunmuşlardır. Maddi hataların düzeltilmesi süreci bitti anda sonuç olarak Ekrem İmamoğlu 20 bin 388 oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur. Normalde hukukun olduğu ve sürecin hukuksal olarak devam ettiği bir seçimde aslında süreç 3 Nisan günü burada bitmiştir. Yani Ekrem İmamoğlu belediye başkanı olup mazbatasını almış, o günden bugüne kadar da hizmet vermeye başlamıştı. Ancak sandıktan kendileri çıkmayınca demokrasiye inanmayan, sandıktan kendileri çıkmayınca, altını çizerek söylüyorum, her türlü hukuksuz girişimde bulunmayı, YSK’ya baskı yaparak her türlü kararı aldırmayı marifet sayan AKP hiçbir hukuksal dayanağı olmadığı halde geçersiz oyları sayımı yönünde bir karar aldırtmıştır. Geçersiz oyların sayımı yönünde alınan karar ne hikmetse Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazandığı İstanbul’da alınırken, Anadolu’da AKP’nin bir oy farkla kazandığı veya AKP’nin kazandığı bir çok belediyede alınmamıştır. “

'FARK KAPANMAYACAK'

“Demokrasilerde bir oy farkla bile kazanmak seçim sonucunu belirlerken, İstanbul’da durum böyle olmayarak geçersiz oyların sayım kararı alınmıştır ve geçersiz oylar sayılmaya başlanmıştır. Geçersiz oyların sayımında, 3 Nisan’dan itibaren geçersiz oylar sayılıyor. Sandıkların yüzde 30’u açıldığında aradaki fark 18 bin 222 olmuştur. Sandıkların yüzde 60’ı açıldığında aradaki fark 16 bin 828 olmuştur. Bu sabah yani dilekçemizi vermek için İl Seçim Kurulu’na gelirken sandıkların yüzde 91’i açılmıştır. Aradaki fark 15 bin 494’tür. Yani görülmektedir ki sandıkların tamamı sayıldığında da, geçersiz oyların tamamı sayıldığında da aradaki fark kapanmayacaktır. Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’u kazandığı bir kez daha tescillenmiştir.”

'SANDIKLARI KAÇ KEZ SAYDIRACAKSINIZ'

“Şunu sormak isteriz. Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığını kabullenmek için sandıkları, oyları daha kaç kez saydıracaksınız. Süreç bitmişken, hukuksuz şekilde yeni süreçler başlatmak İstanbul halkının iradesine yapılan saygısızlık değil midir? Halkla inatlaşmayın, milletin iradesine saygı gösterin ve Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu siz de kabul edin, etmek zorundasınız.” 

'SÜREÇ ASLINDA 1 NİSAN SABAHI BİTMİŞTİ'

“Biz o nedenle bugün, İYİ Parti İl Başkanımızla birlikte Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının verilmesi için İl Seçim Kurulu’na dilekçe verdik. Bu süreç 1 Nisan sabahı aslında bitmiştir. Bu süreç uzatıldı, geçersiz oylar sayılarak, baskı yapılarak, sözde geçersiz oyları geçerli yaparak farkı kapatacaklarını zannettiler. Bu sabah itibariyle bu farkın kapatılamayacağını belgelerle, rakamlarla görüyoruz. Artık süreç bitmiştir. Artık bir kez daha Ekrem İmamoğlu Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Bir kez daha söylüyoruz halkla inatlaşmayın. Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını verin.”