İmamoğlu'ndan 'hırsız' diyenlere sert çıkış: İnsanları yargılamasınlar, hadlerini bilsinler!

İmamoğlu'ndan 'hırsız' diyenlere sert çıkış: İnsanları yargılamasınlar, hadlerini bilsinler!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçim sonrası tartışmalarla devam eden, oyların tekrar sayılma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Ekrem İmamoğlu: Baskı altında eğer kararlar alınırsa, bu toplumun vicdanında kabul görmez. 16 milyon insan adına süreci takip ediyorum!" diye konuştu.

Yurt Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim sürecine dair açıklamalarda bulundu. "Adalet ve mazbatımızı istiyoruz" diyen İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslendi.

İmamoğlu, CHP'nin oy çaldığı iddialarını ortaya atanlara da seslenerek sert çıktı. İmamoğlu, "'Tarihin en şaibeli seçimi' diyerek, ahlaksızca 'hırsız' diyerek insanları yargılamasınlar, hadlerini bilsinler!" diye konuştu. 

İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye'nin seçim süreçleri özellikle bizlerin yıllardır sıkıntı yaşadığımız süreçleri bu süreçte de farklı bir evrilme ile sürecine devam ediyor. Adalet ve mazbatımızı istiyoruz. 24 Haziran sonrası olsun, yetkili sözcüler bakanlar olsun. Türkiye en geüvenilir seçim mevzuatına sahip diyenler, sonrasında ne oldu ki bir anda bu seçim Türkiye Cumhuriyeti'nin en karanlık seçimi diyor. 

'PERSONELİN NASIL BASKI ALTINA ALINDIĞINI BİLİYORUZ'

Bu hesaplaşma zeminini bizim üzerimizden yapmaya çalışıyor. İstanbul halkını da bu sürece tehlikeli bir biçimde dahil etmeye çalışıyor. Kendi iç hesaplaşmalarına 16 milyon insanı kabul etmesinler. 3-5 kişi elinden oyuncağı alınmış gibi Türkiye'nin itibarını zedelemesinler. Kurulan cümlelerini, WhatsaAPP mesajları ile algı yaratmaya çalışıyorlar. 16 milyon insanın vicdanına yapılan haksızlıktır. Ben burada İstanbullunun kararını savunuyorum. En başta AK Partili hemşehrilerimin vicdanına sesleniyorum. Bu seçimin kaybedeni yok diyoruz. Bu seçimin 16 milyon kazananı var.

Zaman kazanılıyor olabilir. İBB içinde bu süreçte neler olabileceğinel dair duyum ve tespitlerimiz var. Dijital verilerin iptali içinde destek istemeleri var. 1-2 içinde İSPARK'ta ne olduğunu biliyoruz. Çalışanlar asla boyun eğmesinler.   Personelin nasıl baskı altına alındığını biliyoruz. Sİyasi iradenin kendilerine yaptırılmak istenen usulsüz işlerin yapılmasına izin vermesinler.

'BAKIRKÖY'DE 177 OY CHP'NİN, YSK 1 OLARAK İŞLEMİŞ'

Her seçimde hata yapılır. Siyasi şov yapmasınlar. Bakırköy'deki 1239 nolu sandık. 177 oy CHP'nin YSK 1 olarak işlemiş. Hala düzeltilmemiş. Bunlar var olacak ama sürece tespit etmediği ortadadır. Geçersiz oyların sayılması... O sandıkta görevliler vardır. Usuller, uygulamalar var. Baskı ile karar alınırsa vicdanlara açıklayamaz.

16 milyon insan adına takip ediyoruz. Toplumun vicdanını sızlatmayın. Bir an önce yetkimizi bize verin. Yetkili insanların belirlenip görevlerini devredilsin. Gittiğimde gördüğüm sevinci, taraflı tarafsız toplumun kabullenişi yetkili kişiler de anlasınlar. Gereğini yapsınlar. Hırsızlık diye insanları yargılamasınlar, hadlerini bilsinler. 

Ben bir yandan İstanbul'un sorunları ile ilgileniyorum. MHP Genel Başkanı'na seslenmek istiyorum. Seçim bir oy ile de kazanılır. Doğru. Bu sürece dair katkılarına davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı ve İBB Başkanı olarak bunu istiyorum."

1994'TEKİ FOTOĞRAFI GÖSTERDİ

Basın toplantısında İmamoglu 1994 seçimlerine atıfta bulunarak AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan ve Nurettin Sözen’in bir arada olduğu devir teslim fotoğrafını gösterdi.

İmamoğlu Erdoğan'a da seslenerek şunları söyledi:

"Ülkemizin Cumhurbaşkanı'ndan da aynı şekilde sürece katkıda bulunmasını, toplumun bu ıstırabı çekmemesi için dikkatle irdelenmesini istiyorum. Birbirimizi kutlamayı, normalleşmeyi, ekonomideki sıkıntıları çözmeyi dünyayı en güçlü şekilde gösterecek atmosferi göstermeliyiz. Bu ısrarla devam edeceğim ve her gün hatırlatacağım.

Erdoğan'a 1994 fotoğrafını göstermek isterim. Nurettin Sözen o dönem seçimi kazanan Erdoğan. Adalet istiyorum. Ekrem İmamoğlu İstanbul Belediye Başkanı."