İnce - Sarıgül ittifakı mı geliyor?

İnce - Sarıgül ittifakı mı geliyor?

Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül birlikte parti mi kuruyor?

CHP’li Muharrem İnce ile Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün birlikte parti kurmaya karar verdiği iddia edildi.

2019 yılı başında CHP'den istifa eden Sarıgül'ün kuracağı belirtilen partinin genel Başkanlığına Muharrem İnce’nin geçeceği,2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar bu görevi yürüteceği, ardından da partinin başına ve lider koltuğuna Sarıgül’ün oturacağı, İnce’nin ise Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddia ediliyor.

CHP'li Muharrem İnce'nin geçen hafta başlattığı '1000 Günde Memleket Hareketinin ardından bir gelişme de Mustafa Sarıgül cephesinde yaşandı. 2019 yılının Ocak ayında yerel seçim öncesinde CHP'den istifa ettiğini açıklayan Sarıgül'ün parti kurma hazırlıklarını başlattığı öğrenildi. Sarıgül'ün partisinin Çankaya Bulvarı'ndaki genel merkezinin fotoğrafına ulaşılırken, parti genel merkezi için 7 kattan oluşan 14 bin metrekarelik bina seçildi.

Yurt Gazetesi'nin edindiği bilgiye göre; Mustafa Sarıgül’e yakınlığı ile Bilinen ve TDH içerisinde yeralan Kayserili İş adamı Tayfun Kebapçı, Sarıgül’ün kurduğu TDH’nin Genel merkez ofisinin hazır olduğunu,partinin 58 ilde örgütsel çalışmalarına başladığını,Türkiye Değişim Hareketi'nin başına ise 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar Muharrem İnce’nin geçeceğini,Cumhurbaşkanı aday olduktan sonrada Partinin liderlik koltuğunu Sarıgül'e bırakacağını iddia etti.