İşte İzmir'in yeni yüzü...

İşte İzmir'in yeni yüzü...

CHP’de mahalle delege seçimleri ve ilçe kongrelerinin ardından sürecin sonuna gelindi. Tüm örgüt ve delegeler İzmir’deki yeni il başkanının kim olacağına karar verdi. 355 oy alan Deniz Yücel ipi göğüsledi ve il başkanı seçildi. Utku Gümrükçü ise 234 oyda kaldı.

Özgür Tuğrul / YURT 

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) İzmir İl Başkanlığı Olağan Kongresi, Celal Atik Spor Salonunda gerçekleştirildi. 

Mevcut il başkanı Asuman Ali Güven'in aday olmadığı kongrede; Utku Gümrükçü ile Deniz Yücel başkanlık için yarıştı. 

654 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu kongrede; Utku Gümrükçü ile yarışan Deniz Yücel ipi göğüsleyen taraf oldu.

Deniz Yücel'in 355 oya ulaştığı seçimde Utku Gümrükçü ise 234 oyda kaldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yla gazetecilere açıklama yapan Yücel, kongreyi kazandığı için mutlu olduğunu söyledi.

CHP’de mahalle delege seçimleri ve ilçe kongrelerinin ardından sürecin sonuna gelindi. Tüm örgüt ve delegeler İzmir’deki yeni il başkanının kim olacağına karar verdi. 355 oy alan Yücel ipi göğüsledi ve il başkanı seçildi. Utku Gümrükçü ise 234 oy aldı. 
Deniz Yücel seçim sonuçları açıklanınca eşi Gönenç Bilgen Yücel ile delegeleri selamladı. 

UTKU GÜMRÜKÇÜ’DEN DE ÇALIŞMALARIMIZDA FAYDALANACAĞIZ”

İl başkanı olmasının ardından açıklama yapan Deniz Yücel, “Bugün burada kimse bu seçimi kazanmadı, kimse bu seçimi kaybetmedi. Burada tek bir kazanan var o da Cumhuriyet Halk Partisi. Bizim mücadelemiz dışarıda. Biz 8 Ocak'tan itibaren cumhuriyet sevdalıları olarak birleşerek, bütünleşerek 2019 yılındaki mücadelemiz için saflarımızı sıklaştıracağız. Utku kardeşim de çok değerli, çok centilmence bir yarış sergiledi. Herkesi parti çalışmalarına dahil edeceğiz. Utku kardeşim de çok başarılı bir arkadaşım. Kendisinden de çalışmalarımızda faydalanacağız” dedi.

KOCAOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Büyük heyecana sahne olan CHP İzmir İl Kongresi Deniz Yücel'in zaferiyle sonuçlanırken, Yücel'i örgüte uzlaşı adayı olarak öneren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu seçim sonrası açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, "Utku Gümrükçü de bizim başarılı bir arkadaşımızdır. Aynı şekilde Deniz Yücel de. Bundan sonra yarış bitti. Hep beraber birbirimizi, örgütümüzü kucaklayacak başarıya gideceğiz ve mümkün olduğu kadar grupçuluğu, ekipçiliği, adamcılığı bu partinin gündeminden çıkartacağız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'Uzlaşı adayı' olarak önerdiği, rakibi Utku Gümrükçü'yü büyük oy farkıyla geride bırakıp sandıktan birinci çıkan Deniz Yücel, çifte zafer yaşadı. Yücel'in mavi anahtar listesi firesiz seçildi. Oy oranları ise şu şekilde;

Ömer Berk Gönençer 393

Ulaş gül 380

Hacer Taş 377

Mertcan Malkaç 376

Leman Tunus 364

Fulya Türkelli, 353

Hande Deniz Şentürk, 350

Kadriye Mutlu,349

Sedredil Coşkuner 343,

Hasan Ali Oray, 341

Özlem Kart: 337

Özkan Tice, 336

Mehmet Türkbay, 334

Özge Özdemir Prepol,333

Mert Onur Üzer,327

Sevim Köz, 325

Ali Yaşar Çalışkan 324

Birgül Değirmenci 324

Volkan Gürboğa, 321

Cüneyt Oğuz, 318

Çetin Özdemir, 314

Ömer Yener, 314

Derya Aksu, 312

Mehmet Kayhan Günal, 310

Harun Düşenkalkan, 305

Yaşar Erdoğdu, 293

Azmi Kumova 292

İrfan Can, 291

Adnan Alabay, 279

Binali Gül, 279