İşte İzmir’de ilk 10'a giren başkanlar!

İşte İzmir’de ilk 10'a giren başkanlar!

Sonar Araştırma’nın belediyelerle ilgili yaptığı, Koronavirüs sürecinde en başarılı belediye başkanlarının belirlendiği ankette ilk 10'a giren başkanlar açıklandı.

Hakan Bayrakçı’nın sahibi olduğu Sonar Araştırma, salgın döneminde başarılı belediye başkanlarını belirlemek için kamuoyunun nabzını tuttu. Türkiye genelinde ve ayrıca ilçelerde yapılan araştırmadan çok çarpıcı sonuçlar çıktı.

İzmir bazlı yapılan araştırmada Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yüzde 67.8 oy ile birinci, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy aldığı yüzde 64.3 oyla ikinci sırada yer alırken, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise yüzde 63.1 oyla üçüncü sırada yer aldı.

İşte İzmir’de ilk 10'a giren başkanlar!

Türkiye genelinde en başarılı İmamoğlu

Sonar Araştırma tarafından Türkiye genelinde yapılan araştırmaya göre ise, Büyükşehir Belediye Başkanları arasında yüzde 58.3 ile Ekrem İmamoğlu en başarılı belediye başkanı seçildi. İmamoğlu’nu aldığı 57.6 oy ile Tunç Soyer 57.6, yüzde 55.6 oyla ise Mansur Yavaş takip etti.  

Geniş çaplı bir anket düzenlendi

Sonar tarafından yapılan en başarılı iller anketi, büyükşehir olmayan 51 ildeki belediye başkanları ile İstanbul dışındaki 137 ilçede yapıldı. Kendi seçmenlerine yöneltilen sorular eşliğinde başarılı ilk 15 ve ilk 10 belediye başkanlarının listesi belirlendi.