İşte Mansur Yavaş'ın ilk icraati

İşte Mansur Yavaş'ın ilk icraati

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş mazbatasını alıp Anıtkabir'e gittikten hemen sonra göreve hıclıca başlayarak ilk genelgesini yayınladı. Yavaş, yayınladığı genelgede belediyeye bağlı şirketlerin her türlü mal hizmet ve personel alımı ile araç ve gayrimenkul kiralama işlemlerinin durdurulduğunu bildirdi. 

Mazbatasını bugün alarak göreve başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ilk genelgesini yayınladı. Yavaş, belediyeye bağlı şirketlerin her türlü mal ve personel alımı araç ve gayrimenkul kiralama gibi süreçlerin ikinci bir emre kadar durdurulduğunu açıkladı. 

Mansur Yavaş’ın imzası ile yayımlanan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlere gönderilen genelgede şu ifadelere yer verildi:

"08.04.2019 göreve başlama tarihinden itibaren Büyükeşhir Belediyesi, Genel Müdürlükler ve Bağlı Şirketlerinde her türlü ödeme, harcama, ihale, doğrudan temin, mal ve hizmet alımı, personel alımı, araç kiralama, alım, satım, gayrimenkul kiralama, alış, satış, vb. tüm işler ikinci bir emre kadar durdurulmuştur.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, EGO, ASKİ Genel Müdürlüğü’nde, belediyeye bağlı tüm şirketlerde çalışmakta olan işçi, memur, şirket elemanı personellerinin izinlerinin kaldırılması, izinli olan personelin görev yerine tekrar çağrılması konusunda gereğinin yapılmasını rica ederim."