İşte Melih Gökçek'in 5 günde bir ihale verdiği o şirket!

İşte Melih Gökçek'in 5 günde bir ihale verdiği o şirket!

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Çam Grubu'na verilen ihaleleri köşesine taşıdı.

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Çam Grubu'na verilen ihaleleri köşesine taşıdı.

Sahibi Ali Okan Çam'ın AKP'ye çok yakın olduğunu belirten Ağırel, Çam Grubu'nun 2013 - 2017 yılları arasında aldığı ihalelerin yüzde 98'inin Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden olduğunu yazdı.

Murat Ağırel'in yazısı şöyle:

Son iki yazımda Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı döneme ait şirketlerin yoktan nasıl var olduklarını yazıyorum. Söğüt inşaat, Soysal İnşaat, Genç İnşaat…

Bugün de sizlere Çam Grubu tanıtacağım.

Çam Gruba bağlı birçok firma var. Radyo kanallarından, güvenlik firmasına, turizm firmasından teknoloji firmasına kadar birçok iş kolunda şirketleri bulunuyor.

Sahibi Ali Okan Çam.

Ali Okan Çam, geçen yazımda belirttiğim Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki iken özelleştirilen BelBeton adlı firmanın özelleştirme olmadan çok önce yönetim kurulunda görev aldı. AKP iktidarı ile öyle içli dışlı ki AKP kongresinde dahi yer alıp sosyal medya hesaplarından paylaşmakta bir beis görmüyor.

Gökçek ile de birçok yere birlikte gidiyorlar. Birçok fotoğrafını sosyal medyada görebilirsiniz. Ali Okan Çam kendi ve şirketinin isminin CHP Milletvekili Murat Emir'in TBMM'de dile getirilmesinden sonra alelacele AKP ile olan fotoğraflarını sildi ama teknolojide her şeyin iz bırakır olduğunu unutuyor.

Bakın…

Ali Okan Çam, gerçekten çok maharetli bir iş adamı (!) Bu kadar kısa sürede bu kadar çok şirket kurup üst üste başarılı işler bitirmek her babayiğidin harcı değil. Nasıl mı?

İlla ki Sayın Gökçek'in desteği şüphesiz vardır. Var diyorum çünkü 2013 ve Gökçek'in istifa ettiği 2017 yılına kadar Ali Okan Çam'ın aldığı ihaleler inanılır gibi değil. Aldığı ihalelerin yüzde 98'i ASKİ'den.

Yani Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi.

Anlatayım.

Çam Güvenlik…

2013 -2015 yılları arasında ASKİ den 13 güvenlik ihalesi almış. Hem de pazarlık usulü toplam 128 milyon TL! SGK, MKE, İETT, MEB'den de ihaleler almış onların toplamı 48 milyon TL. Güvenlik şirketi ile ASKi ve devlet kurumlarından toplam 176 milyon TL ihale almış.